Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fenerbahçe La Liga'da oynayabilecek mi? İspanya'dan ilk yanıt geldi

Trabzonspor maçının ardından ligden çekilme gündemiyle olağanüstü genel kurul toplantısı kararı alan Fenerbahçe'nin başka bir ligde oynamak için arayışlara başladığı iddia edilirken, İspanya La Liga'dan açıklama geldi.

Fenerbahçe La Liga'da oynayabilecek mi? İspanya'dan ilk yanıt geldi

Trabzonspor maçının ardından futbolcuları saldırıya uğrayan Fenerbahçe ligden çekilme gündemiyle olağanüstü genel kurul kararı aldı.

Gözler Fenerbahçe'nin 2 Nisan'daki olağanüstü genel kurula çevrilirken, Sarı-Lacivertliler'in başka bir ligde oynamak için başvurmayı öne sürüldü. Bu ligler arasında, Jupiler Ligi, Eredivisie, Ligue 1 ve La Liga'nın olduğu iddia edildi.

İspanyol medyasının önde gelen kaynaklarından Marca'da söz konusu iddialara ilişkin ayrıntılı bir haber yer aldı.

Yapılan değerlendirmede Fenerbahçe'nin La Liga'da yer alamayacağının altı çizildi. Yapılan değerlendirmede "İspanya yasalarına göre ülke dışından herhangi bir takım ulusal ve yerel liglerde boy gösteremez. Ancak bir ülke bunun dışında. Yasalara göre Andorra kulüpleri İspanya liglerinde yer alabilir" denildi.

BARCELONA BİLE LA LİGA'DA OLMAYABİLİR

Dünyanın en ünlü Katalan kulübü Barcelona, Katalonya bağımsız olmadığı için La Liga'da yarışabiliyor. Ancak Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi sonrası yeni gelişmeler olabilir.

La Liga Başkanı Javier Tebas, 2017 yılında Katalonya'nın bağımsızlığını ilan etmesi halinde Barcelona'nın La Liga'da yer almayacağını açıkladı.


Haber Kaynağı : 12punto

Barcelona La Liga Trabzonspor Fenerbahçe