ABD'ye özgü peynir: Bonne Bouche
Sosyal medyanın gündemine gelen Bonne Bouche, Vermont’ta üretilen Amerika'ya ait yumuşak bir peynirdir.
Bonne Bouche adlı peynir pastörize keçi sütü ve mikrobiyal peynir mayası ile yapılır.
Kabuk kalıpla olgunlaştırılır ve üzerine ağaç külü serpilir ve daha sonra kırışık bir kabuk oluşana kadar 10 gün bekletilir.
Bundan sonra 80 güne kadar yaşlanmaya devam eder.
Kabuk, mayalı bir aromaya sahipken, doku pürüzsüz ve kremsidir.
Tadı çimenli ve narenciyedir, ancak daha fazla yaşlanma ile daha sağlam ve keskin hale gelir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Katilin evinden çıkanlar şoke etti...
Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi: 2 kadını öldürmüş
Avcılar E5'te feci kaza!
İşte İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri
Dünyanın en iyi araştırma üniversiteleri açıklandı
Haiti'de çeteler, sokakları ateşe verdi
Babasının ifadeleri ortaya çıktı
Kredi Kartı faiz oranlarında yeni düzenleme
Tanımlar Sözlüğü
Yolsuzlukla mücadelede yargı bağımsızlığı vurgusu