ABD'ye özgü peynir: Bonne Bouche
Sosyal medyanın gündemine gelen Bonne Bouche, Vermont’ta üretilen Amerika'ya ait yumuşak bir peynirdir.
Bonne Bouche adlı peynir pastörize keçi sütü ve mikrobiyal peynir mayası ile yapılır.
Kabuk kalıpla olgunlaştırılır ve üzerine ağaç külü serpilir ve daha sonra kırışık bir kabuk oluşana kadar 10 gün bekletilir.
Bundan sonra 80 güne kadar yaşlanmaya devam eder.
Kabuk, mayalı bir aromaya sahipken, doku pürüzsüz ve kremsidir.
Tadı çimenli ve narenciyedir, ancak daha fazla yaşlanma ile daha sağlam ve keskin hale gelir.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
Türkiye'nin yeni il adayları belli oldu
Epstein skandalının yaşandığı adadan ilk fotoğraflar!
Memur ve emeklinin alacağı zam büyük ölçüde netleşti
Peşmerge taburu ile gelmediğine şükredin!
Erdoğan talimatı verdi! O suçlar kapsam dışı
Öğrencilerin alay ettiği öğretmen kürsüden düşüp kolunu kırmış
Filmi geriye sarınca
Terör örgütü PKK'nın Öcalan ısrarı sürüyor
Telefon krizi: Çip sıkıntısı yaşanıyor
MHP'li kaynaklardan İBB iddianamesiyle ilgili bomba itiraf!