Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Heybeliada'daki köşkü İBB'ye devredildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, açtığı davayla Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın Heybeliada’daki tarihi köşkünü Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden geri aldı.

Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın Heybeliada'daki köşkü İBB'ye devredildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın tarihi köşkü davasını kaybetti.

Gürpınar’ın hayatını kaybettiği 1944 yılından beri kamu kurumları arasında elden ele gezen köşkün mülkiyeti, 2014 yılında İBB’ye geçmiş ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü köşkü 17 Mart 2022’de İBB’den alıp Şehzade Sultan-Mehmet Vakfı adına tescil etmişti.

Adalar’daki yazar ve STK’ların zaman zaman geri verilmesi için eylemler yaptığı, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın hayatının büyük bölümünü geçirdiği ve eserlerini kaleme aldığı evin içindeki eşyalar yıllar boyunca çürümeye bırakılmıştı.

ON BİNLERCE İMZA TOPLANDI

Heybeliada’da yaşayan Türkçe öğretmeni Nihan Aydar’ın “Heybeliada Hüseyin Rahmi Gürpınar Evi Müze Olarak Açılsın” başlıklı imza kampanyasında 19 binden fazla imza toplanırken, İBB de tarihi köşkün İBB adına tescili için yeniden dava açmıştı.

Adalar Asliye Hukuk Mahkemesi, 10 Ocak 2024’te tarihi köşkün tapuda İBB adına kaydedilmesine ve İBB’ye geri verilmesine karar verdi.


Haber Kaynağı : 12punto

Hüseyin Rahmi Gürpınar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Heybeliada