Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Soğuk algınlığından korunmak için yapılması gerekenler

Sağlık çalışanları, yoğun bakımların grip ve benzeri hastalıklarla gelen yurttaşlar tarafından dolduğunu ifade ediyor. İşte soğuk algınlığından korunmak için yapılması gerekenler...

Soğuk algınlığından korunmak için yapılması gerekenler

Bir solunum yolu enfeksiyonu olmakla birlikte yaşanan soğuk algınlığı salgınının Covid-19 gibi tek bir virüs değil, birçok virüsün bazen bir arada, çoğunlukla peş peşe görülmesiyle seyrettiği ifade edildi.

Uzman doktorlar konuya dair şu açıklamayı yaptı:

"2020 Covid salgını sırasında ve 2022 ve 2023 sezonunda, her kış görmeye alışık olduğumuz influenza görülmedi. Çünkü 3 yıl boyunca insanlar evlerinde kapalı kaldılar, dışarı çıkınca maske taktılar. Dolayısıyla insanların bu virüslere karşı bağışıklığı belirgin olarak düştü. Bu yıl da her yıl görmeye alışık olduğumuz influenza salgını yeniden ortaya çıktı. Çünkü insanlar artık bir araya gelmeye başladı, korunma önemleri azaldı. Dolayısıyla bağışıklık sistemimizin unuttuğu virüsler hızlı ve kolayca yayıldı.

Şu an özellikle İstanbul ve çevre illerde çok ciddi vaka birikimi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sönmezoğlu, “Hastane acillerinde enfeksiyon, göğüs hastalıkları, kulak burun boğaz, polikliniklerinde çok yoğun bir hasta birikimi var. Acil serviste kuyruklar oluşmaya başladı. Hastane yatışları çok arttı. Hatta yoğun bakımlarda bu grip ve benzeri hastalıkların akciğer enfeksiyonları komplikasyonlarıyla dolmaya başladı. Dolayısıyla çok ciddi bir vaka birikimi var"

Soğuk algınlığından korunmanın yolları da yurttaşlar tarafından araştırılıyor ve merak ediliyor.

SOĞUK ALGINLIĞINDAN KORUNMAK İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

  • Öncelikle maske ve hijyen önlemlerine karşı dikkatimizi yoğunlaştırmalıyız. Özellikle, otobüs, metro, metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında, asansörde ve daha kalabalık yerlerde maske takmakta fayda var.
  • Her ne kadar insanlar maske kullanmaktan bıkmış olsa da eğer yakın mesafede kapalı alanda bulunacaksa kesinlikle maske kullanılmalı.
  • Açık havada bir metreden daha uzun mesafe bulunacaksa maske kullanmanın çok anlamı yok.
  • El yıkamak çok önemli. 
  • Bir diğer önemli konu da şu kış döneminde tokalaşma belki ama sarılıp öpüşmeyi özellikle risk gruplarında yapmamak gerekir.

Haber Kaynağı : 12punto

bağışıklık Maske Hastalık toplu taşıma salgın Oyun Soğuk algınlığı

İlgili Haberler