Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İlber Ortaylı: 'Sayın Meloni ile göçmenlerle ilgili bir şey konuşmadık'

İtalya Başbakanı Meloni ile Kapalıçarşı gezisinin ardından açıklamaları sosyal medyada gündem olan Prof. Dr. İlber Ortaylı, "O gün, Kapalıçarşı gezisinde İtalya Başbakanı Sayın Meloni ile göçmenlerle ilgili bir şey konuşmadık" dedi.

İlber Ortaylı: 'Sayın Meloni ile göçmenlerle ilgili bir şey konuşmadık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İtalya Başbakanı Giorgia Meloni arasındaki görüşmede Afrikalı göçmenlerin ele alındığı iddiası kamuoyunda yankı uyandırdı.

Meloni'ye İstanbul ziyaretinde eşlik eden Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın Afrikalı göçmenlerin Türkiye'ye getirilmek istendiğini söylediği iddia edilmişti.

'ANLAŞILIR GİBİ DEĞİL'

Ortaylı, "Başbakan Meloni ile ne göçmenleri ne politikayı konuştuk. Sosyal medyada konuşulanlar anlaşılır gibi değil" diyerek kasıtlı haberlere tepki gösterdi.

'BU KONU NEREDEN ÇIKTI?'

Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul’da Kapalıçarşı gezisine de eşlik ettiği İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile görüşmesine dair şunları söyledi:

"Bu konuşulanlar, sosyal medyada yayılanlar anlaşılır gibi değil. O gün, Kapalıçarşı gezisinde İtalya Başbakanı Sayın Meloni ile göçmenlerle ilgili bir şey konuşmadık. ‘Bizdeki Afrikalılar size gelecek, aman hazır olun’ gibi bir söz söylenmedi. Bu konu Türkiye’de nereden çıktı? Yabancı basındaki bazı ifadeler naklediliyor. Bunların Türkiye’de bu kadar etki yaratması korkutucu. Tahkik etmeden bilgiler yayılıyor ve kullanılıyor"


Haber Kaynağı : 12punto

giorgia meloni İlber Ortaylı Görüşme Kapalıçarşı

İlgili Haberler