Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Oyuncu Tuba Ünsal hastaneye kaldırıldı

Mehmed Fetihler Sultanı'nda Mara Hatun'u canlandıran ünlü oyuncu Tuba Ünsal'ın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. FMF atağı geçiren Ünsal, "Elimi tutan acımı dindirmek için koşturan herkese kalbimden bir parça bıraktım" dedi.

Oyuncu Tuba Ünsal hastaneye kaldırıldı

Dizi ve sinema oyuncusu Tuba Ünsal, FMF atağı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sosyal medya hesabından sağlık durumu hakkında açıklama yapan Ünsal, sevenlerini bilgilendirdi.

Ünsal, gece saatlerinde ani bir rahatsızlık geçirerek hastaneye kaldırıldığını duyurdu.

Ünlü oyuncu, yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Dün gece geçirdiğim FMF atağı neticesinde kaldırıldığım hastanedeki çalışanlara çok teşekkür ederim. Sanırım hayatımın en zor gecesiydi. Elimi tutan acımı dindirmek için koşturan herkese kalbimden bir parça bıraktım"

Ünlü oyuncu ayrıca, "Bugün vücudumun atak sonrası perişan halinden sete de gidemedim" dedi.

FMF ATAĞI NEDİR?

FMF hastalığı, ataklar halinde tekrarlayan, 3-4 gün sürebilen, ateşin de eşlik ettiği karın zarında iltihaplanma nedeniyle karın ağrısı, göğüs kafesinde ağrı ve batma hissi (plevit-akciğer zarı iltihabı) ve eklem ağrısı,şişliği (artrit-eklem iltihabı) ile karakterizedir.

Bazen bacakların ön yüzünde deride kızarıklık da tabloya eklenebilir.

Genellikle bu yakınmalar hiç tedavi verilmese bile 3-4 gün içinde kendiliğinden geçebilir. Tekrarlayan ataklar  zaman içinde vücudumuzda amiloid adı verilen proteinin birikimesine neden olur.

Amiloid en sıklıkla böbreklerde birikerek, kronik böbrek yetmezliğine neden olabilir. Daha az olarak damar çeperlerinde birikerek vaskülit tablosuna yol açabilir.


Haber Kaynağı : 12punto

Tuba Ünsal Tedavi FMF atağı

İlgili Haberler