Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ünlü isimler 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden yurttaşları sosyal medya paylaşımlarıyla andı: 'Acısı hiç dinmeyecek bir yıkım'

Türkiye bir yıl önce asrın felaketini yaşadı. Güneydoğu'nun 11 kenti, 7.7 ve 7.6'lık iki depremle büyük bir yıkım yaşadı. Sanat dünyasının birbirinden ünlü isimleri, ülkeyi yasa boğan depremlerin yıl dönümünde üzüntülerini sosyal medya üzerinde paylaştı. Ünlü isimler, "Telafisi olmayan, acısı hiç dinmeyecek bir yıkım" görüşünde birleşti.

Ünlü isimler 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden yurttaşları sosyal medya paylaşımlarıyla andı: 'Acısı hiç dinmeyecek bir yıkım'

6 Şubat 2023 gece saat 04.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi 7.7 ile sarsıldı.

Bu deprem Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep, Adana, Kilis, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ’ı etkiledi. 11 ili yıkan depremden 9 saat sonra bu kez Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

Toplam 110 saniye süren iki depremden, bölgede yaşayan 14 milyon kişi etkilendi. 53 bin 537 kişi hayatını kaybederken, 107 bin kişi yaralandı.

Tüm Türkiye'yi yasa boğan bu depremlerin üzerinden tam bir sene geçti. Sanat dünyasının birbirinden ünlü isimleri, asrın felaketinin yıl dönümünde üzüntülerini dile getirerek, hayatını kaybedenleri andı.

ÜNLÜ İSİMLERİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI

Nurgül Yeşilçay: 1 yıl önce... 6 Şubat'ta kabus gibi bir sabaha uyandık. Hiç unutmadık, çok üzgünüz.

Orhan Aydın: Ne zaman yiten canlarımızın vicdanı olacaksın, ne zaman? Ölen öldüğü ile kaldı!

Yılmaz Erdoğan: 6 Şubat 2023’te yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybedenleri saygı ve rahmetle anıyoruz. Unutmayacağız…

Eda Ece: Hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımızı anıyorum. Unutmadık, aklımızda... 

Şahan Gökbakar: 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz tüm canlarımıza Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Geride kalan sevdiklerine, ailelerine sabır diliyorum. Başımız sağolsun... Unutmadık, unutmayacağız. 

Meltem Cumbul: 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli 11 ilimizde gerçekleşen depremin üzerinden 1 yıl geçti. Yardım konserlerinin devamı dileğiyle.

Farah Zeynep Abdullah: Geçen sene bu saatler hayatını kaybedenler, sevdiklerini kaybedenler, yuvalarını kaybedenler için son normal saatlerdi. Yardım etmeye çalışanların da bi parçası o enkazlarda kaldı. Hayatlarımız, duyduğumuz, şahit olduğumuz şeylerden sonra asla aynı olamaz. 

Ezhel: Tam bir sene önce kaybettiğimiz canlarımızı saygıyla anıyorum. Güzel ülkemize ve insanımıza sabır ve baş sağlığı diliyorum. 

Mustafa Rahman Tohma: Yarıya indirin bayrakları, memleketimde yas var. Bugün herkesin kalbi sıkışıyor. Herkes bir köşede ağlıyor... Sevdiklerimiz öldü, memleketimiz öldü. Bu acıya yürek dayanmıyor.

Hamdi Alkan: Kaybolan, yitip giden, çocukluğum, gençliğim... Ve toprağa karışan dostlarım, akrabalarım... Büyük ailem... Ve yarım kalan hikayeler… Yazılamamış şiirler Gözyaşlarına, meçhule karışan hayaller ve umut kırıntıları. Bizler için bir yıl bir tuş ile bir saniyede ifade ediliyor Ama şehirde kalanlar için her saniye bir yıl gibi geçiyor. Belki de hiç geçmiyor, zaman duruyor. 04.17 de asılı kalıyor. Antakya benim nefesimdi. Öyle kalacak.

Hande Erçel: 6 Şubat 2023... 4.17

Özge Özpirinçci: Unutmayışımız, her gün her saniye hatırlıyor olmayışımıza mahcup hep. Soramadığımız hesaplar ve saramadığımız yaralarla, birbirimize çare olmaya çalışmanın çaresizliğiyle farklı bir karanlıkta aynı ışığı arıyoruz hala.

Ezgi Mola: Hiç geçmeyecek, azalmayacak, telafisi olmayan, tarifsiz acı.

Haluk Levent: Bu büyük felakette nice insanımız, çocuklarımız, gençlerimiz, yaşlılarımız yarım kalan hikayeleriyle dünyadan ayrıldı. Acımız hala taze! Onları bugün anmak, sadece adlarını saygıyla yad etmek olmamalı, onların hayallerini sürdürmemiz, onlardan kalanlarla dayanışmayı hiçbir zaman bırakmamız, onlar için, birbirimizin kıymetini bilerek ve birbirimize daha çok bağlanarak yaşamamamız gerek.

Edis: Acımız hiç dinmeyecek.

Ece Erken: 6 Şubat 2023... Kaybettiğimiz tüm canlara, kayıplarımıza Rabbim rahmet eylesin. Yakınlarına sabır diliyorum.

Acun Ilıcalı: Unutmadık, unutmayacağız! 6 Şubat depreminde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet, ülkemize de başsağlığı diliyorum. İnşallah bu acılar tekrar yaşanmaz.

Tolga Sarıtaş: Unutmadık, unutmayacağız. Yüreğimiz yanıyor.

Büşra Pekin: Bir yıl geçti... Acısı ve sarsıntısı asla geçmedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Acun Ilıcalı 6 Şubat 6 şubat depremi Adıyaman ece erken Hande Erçel Hayat Kahramanmaraş Nurgül Yeşilçay memleket Türkiye Deprem