Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ünlü isimler İliç'teki maden faciasına tepki gösterdi: 'Bırakın lafazanlığı madeni mühürleyin'

Erzincan İliç’te Anagold şirketinin işlettiği Çöpler Altın Madeni’nin atık sahasında meydana gelen çökme sonucu arama kurtarma çalışmaları sürerken, tanınmış isimler daha önce de uzmanlar tarafından çökme riskine değinilen alanla ilgili yetkililerin ihmallerine tepki gösterdi.

Ünlü isimler İliç'teki maden faciasına tepki gösterdi: 'Bırakın lafazanlığı madeni mühürleyin'

Daha önce TMMOB yetkilileri tarafından hazırlanan raporlarda, Erzincan İliç’teki maden sahasındaki kayma riskiyle ilgili uyarılara ve madenin kapatılması çağrılarına rağmen işletme yöneticilerinin riskleri inkar ettiği belirtiliyor.

Sanat camiasının tanınmış isimleri, Erzincan'da yaşanan maden faciası sonrası görüş ve düşüncelerini sosyal medya hesaplarından paylaştılar.

Sunay Akın: Çöle döndürülme yolunda bir vatan!.. Ormanları katlediliyor, toprakları siyanürle zehirleniyor, insanları göçük altında kalıyor. Mutlu musunuz, doğayı katleden politikaları alkışlayanlar? Burası Erzincan, İliç... Ve bugün Erzincanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü!

Orhan Aydın: Bırakın lafazanlığı madeni mühürleyin, suçlular belli, hepsini tek tek tutuklayın.

Oğuzhan Uğur: Bilim insanları uyarmış, halk yüksek sesle tepki vermişti. “Kaza” diye başlıklandırılan birçok olayda olduğu gibi, bu felaket de göz göre göre geldi. Buna bari kaza deyip geçmeyin. Kaza geliyorum demez. Geldiğini haykıran olaya kaza denmez.

Mert Fırat: Hem toprağını hem işçisini bu denli sahipsiz, çaresiz bırakanlara en ağır ceza verilse de ailelerinin acısı dinmeyecek

Selin Şekerci: Ailelere sabır diliyorum. Ama yine ilk konuşulan şey uyarılara kulak asılmaması ve ihmaller. Maalesef güzel ülkemde çoğu şey değişmiyor.

Cem Seymen: Erzincan İliç'teki Anagold Altın Madeni'nde felaket yaşandı. Açgözlülük ve para hırsıyla açılan dev madende dağ resmen aşağı indi. Topoğrafya değişti. İBB adayı ve o dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘faaliyetine artık izin verilmeyeceğini’ söylemişti. Ne oldu o iş?


Haber Kaynağı : 12punto

Erzincan işletme İliç maden sahası Mert Fırat Orhan Aydın

İlgili Haberler