Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Yeraltından "zombi bakterileri" çıktı

Bilim insanları yeraltında gizemli bir ekosistem keşfetti. Keşfedilen bu gizemli ekosistem uzmanları şaşırtacak buluşlara neden oldu...

Yeraltından

Bilim insanları, Dünya'nın yeraltında yaptıkları araştırmalar sırasında hayatta kalma yetenekleriyle şaşırtan "zombi bakterileri" keşfetti. Bu keşif, bilim dünyasında büyük ilgi uyandırdı.

Derin Karbon Gözlemevi'nin araştırma programı kapsamında, Dünya'nın kabuğunun altındaki derin yaşamı incelemek amacıyla yeraltına yönelik kazılar yapan bir grup bilim insanı, ilgi çekici bir bulguya imza attı. Yapılan kazılarda, yüzeyin altında, zorlu koşullarda yaşamını sürdürebilen bakteri grupları keşfedildi.

ZOMBİ BAKTERİLERİN KEŞFİ

Bu "zombi bakterileri", büyük miktarda karbon içeren yeraltı katmanlarında bulundu. Amerikan Jeofizik Birliği'nin 2018 yılındaki yıllık toplantısında paylaşılan bulgulara göre, araştırma ekibi, deniz tabanı ve kıtalararası farklı noktalardan 2,5 ila 5 kilometre derinlikte sondaj yaparak örnekler topladı.

DÜNYA'NIN DERİN BİYOSFERİNE YENİ BAKIŞ

Uzmanlar, bu örnekler üzerinde yaptıkları çalışmalarla, Dünya'nın yüzeyinin altında gizlenen biyosferin modellerini oluşturmayı başardı. Bu gizemli biyosferin toplam alanının 2 ila 2,3 milyar kilometreküp arasında olduğu tahmin ediliyor. Bu bulgular, Dünya'nın derinlerindeki yaşam hakkında yeni ve heyecan verici bilgiler sunuyor.


Haber Kaynağı : 12punto

araştırma Dünya Yaşam