Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

Kötülük iyidir

Bugün kötülük bir kabus gibi yeryüzünün üzerine çökmüş durumda. Ayrıca tarihin hiç bir döneminde, kötülüğü savunanlar arsızca bu kadar görünür olamaya çalışmadılar. 

Kötüler her gün farklı bir mecrada “kötülük iyidir” diye var güçleri ile haykırıyorlar. Hatta kötülüğün, gelişmenin ve ilerlemenin dinamosu olduğunu dahi iddia etmekten geri durmuyorlar. Böylece son yıllarda milyonlarca insanın öldüğü savaşları ve milyarlarca insanın yoksulluğunu meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Ana argümanlarından birisi “insanın doğuştan kötü olduğu.”

İşte kötülüğün bu şiddetli saldırıları karşısında erdemli ve vicdanlı insanlar paralize olmuş durumda. 

İnsan özünde iyidir ya da kötüdür önermesi içinden bulunduğumuz kör edici  karanlık atmosferden çıkışın çözümünü üretmiyor. Evet, belki insanın doğasında kötülük var. Fakat diğer taraftan; özellikle, doğal afetler ve felaketler döneminde daha görünür olan, olağanüstü dayanışma ve yardımlaşma, insanın iyi bir tarafının da olduğunun ispatıdır. Hangi tarafı seçeceği bizzat insanın kendi iradesine bağlı. 

İnsanlığın ürettiği devasa zenginlik, bugün yeryüzünde insanlığın büyük çoğunluğuna refah, huzur, barış ve mutluluk sağlamıyor. Dahası bu devasa zenginlik, savaşları, barbarlığı tetikliyor, yeni adaletsizliklerin ve esaret biçimlerinin ortaya çıkmasına vesile oluyor. 

Kısacası, insanın içinde sıkışıp kaldığı bu kötülük labirentinin etkisi; her gün insani olan her şeyi tarumar ediyor. Yaşanan barbarlık  ve gaddarlık insanların ruhunda derin endişe yaraları açıyor ve insanları çaresizliğe itiyor. 

İnsanlık, bir an önce iyilik bayrağı altında toplanmayı başaramazsa, bu barbarlığın ve gaddarlığın yarattığı enkazın altında kalacak. Vurgulamak gerekir ki; onurlu ve vicdanlı insanlar ancak elbirliği ile bu kötülüğü kontrol altına alabilir.

Yaşananlar gösteriyor ki; eğer insanlık iyilik bayrağını yükseltmeyi başaramazsa, kontrolsüz kötülük kitlesel yok oluşun kapısını aralayacak ve belki insanlık yok olacak. İnsanlık  nükleer silahların gölgesinde umutsuzluk içinde debelenip, barbarlığa ve gaddarlığa maruz kalmak istemiyorsa  bunu başarmak zorunda

Eksik kalmasın; iyiliğin sunacağı taze bir umudun yaratacağı motivasyon ancak insanlığın, doğayı ve canlıları incitmeyen anlamlı bir yaşam inşa etmesini mümkün kılacaktır.