Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,0698
Dolar
Arrow
34,2356
İngiliz Sterlini
Arrow
44,4960
Altın
Arrow
2993,0000
BIST
Arrow
8.654

Çok Şükür Kalben Yakalandı

Çok şükür Kalben yakalandı. Artık daha güvendeyiz. Bir grup sanatçı partileyemeyecek. Güvenlik ve uyuşturucu demişken, biraz ciddi mi olsak? Tık peşinde koşmak, itibar suikastı yapmak, magazin geyiği çevirmek yerine biraz ciddiyet lütfen!

2023 Ocak ayında Fehim Taştekin imzalı bir yazı yayımlandı: 

https://www.al-monitor.com/tr/originals/2023/01/why-are-foreign-mobsters-drug-gangs-attracted-turkey

Aynen aktarıyorum: ''Rus, Sırp, Azeri ve Gürcü çete liderlerinin üslenmek için Türkiye’yi seçtiğini gösteren suikast ya da çatışmaların sayısı artıyor... Suç örgütü üyeleri polis takibiyle değil ancak çete savaşlarıyla kendilerini ele veriyor.'' Bir başka habere göre, Türkiye uyuşturucu ülkesi olmuş durumda. 

https://www.lemonde.fr/en/international/article/2024/03/04/turkey-the-whistle-blows-in-narco-land_6582161_4.html 

Voice of America'ysa ''uzmanlarına'' dayanarak Türkiye'nin uyuşturucu koridoru olduğunu vurguluyor: 

https://www.voanews.com/a/experts-say-turkey-becoming-a-drug-transit-hub-/7565573.html

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Şube Müdürlüğü imzalı ''Türkiye Uyuşturucu Raporu Eğilimler ve Gelişmeler'' adlı rapor 2023 yılında yayımlandı. Bu çok ayrıntılı raporu konunun tüm ilgilileri okumalı. 

Bu rapor dikkatle okunduğunda uluslararası uyuşturucu trafiğinde Türkiye'nin bir koridor olduğu anlaşılmaktadır. Hal böyleyken uyuşturucuyla mücadele yöntem ve usullerinin bu gerçeğe uygun olmadığı görülüyor. Kolluğun faaliyetlerinin önemli bir kısmı kullanma amaçlı uyuşturucu madde satın almak/kabul etmek/bulundurmaktan başka bir şey yapmayan insanlara yönelik.

Rapora göre, ''Türkiye'de 2022 yılında gerçekleşen 246.237 uyuşturucu olayının suç türlerine göre dağılımı incelendiğinde...'' olayların yüzde 15.1'inin uyuşturucu madde imal ve ticareti olayı olduğu görülüyor. Yine rapordan anlaşıldığı üzere uyuşturucu imal ve ticareti, terör finansmanı, mali suçlar gibi konularla da yakından ilgili. O halde, aynı zamanda bir güvenlik ve refah sorunuyla karşı karşıyayız. Uyuşturucu gelirinden kaynaklı sektörleri de hesaba kattığımızda uyuşturucu parasının dolaylı etkilerini de düşünmek gerekir. Örneğin, terörü finanse eden uyuşturucu kartelleri, terör örgütleri ve uluslararası aktörler siyaseti de finanse etmez mi? Raporda bununla ilgili bir madde yok. Oysa, siyaset de finanse ediliyorsa bunun çok tehlikeli sonuçları olacaktır. 

Benzer şekilde, terörü finanse eden, teröre ortak olan, organize suçla örülü uyuşturucu ağlarının yargıya el atmaması mümkün mü? Uyuşturucuya karşı daha ciddi olmalıyız. Mücadelemiz daha samimi olmalı. 

Kendinizi bir uyuşturucu baronunun yerine koyunuz. İlk satın almanız, finanse etmeniz gereken kimlerdir? Elbette ki kolluk, hakim, savcı ve avukatlar...

Yani yargının tüm bileşenlerini fonlamalısınız ki işleriniz pürüzsüz yürüsün. Uluslararası ticaretiniz doğru düzgün yürüsün diye Gümrük Memurlarını, idarecilerini unutmamalısınız. Hele hele yoğun göç hareketlerinin yaşandığı şu yıllarda her insanlık dramı sizin için fırsat. Dahası, siyaseti finanse etmelisiniz ki ilgili tüm kişilerin atamalarını garantiye alabilesiniz. O halde, bunları niye konuşmuyoruz? Ülkemizi koridora çevirenlere, ülkemizde kartel savaşlarına seyirci kalanları ve tüm bu rezaletlerin sorumlularını niye konuşmuyoruz?

Aaa, doğru! Kalben'i konuşmalıyız. Kullanıcının bulundurabileceği miktarda uyuşturucuya yönelik operasyonu konuşalım. Sahi acaba arkasında hangi magazin ilişkileri var? Gerçekten bunu mu konuşmalıyız? Tüm bu operasyon görüntülerinin kime yaradığı, kime zarar verdiği sorularını dar çerçevede ele almayalım. Belki bir sanatçı çetesi, belki kişisel hırslar... Bunları konuşurken geleceğimizi, temiz parayı, gençlerimizin sağlığını, terörle ve suç örgütleriyle mücadeleyi es geçiyoruz.