Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,5658
Dolar
Arrow
33,9499
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6408
Altın
Arrow
2814,0000
BIST
Arrow
9.577

Yalnız İzmir

Milletçe kenetleniyoruz. En çok da felaket anlarında. Fakat milletçe kenetlenebilmek için milletin durumdan haberdar olması lazım. 

İzmir'in dört bir yanını ateşler sardı. Karşıyaka, Çiğli, Urla... Yanıyor. Ormanlarımız, ağaçlarımız yandı. Yangın evlere sıçradı. İzmirliler kendilerini, dostlarını, hayvanları kurtarmaya girişti. Ne var ki, haber değeri yok bunun. 

Karşıyaka'nın en nezih köşelerine gökten kül yağdı. TOKİ binalarına da bulaştı yangın. Daha büyük bir felakete hazır olmadığımız yine çıktı ortaya. Uçaklarımız, helikopterlerimiz, şehrin yapılanışı, habersizliğimiz, kayıtsızlığımız,... Hepsi etkili oldu. 

Önceliklerimiz neydi? Şatafat... İnsan kurtarmak veya insanca yaşayayım gibi hareket etmek bugün pahalı zevkler. Bunlara öncelik yok. 

***

Oysa biz uyarıldık. Erzincan, Van... Bunlar ciddiye alınmadı. Ama deprem Gölcük'ü ve Körfez'i vurduğunda, İstanbul dürtülmüştü artık. 25 yıl önce tam da bugün binlerce kişiyi göçüklerin altında bıraktık. 25 yıldır aklımızın bir köşesinde İstanbul depremi...

***

Yıllar yılı ihmal, unutma ve umursamazlık... Sonra yeniden... İstanbul rahatsa sorun yok. Konu İstanbul'sa bile unutuyoruz ama biraz daha meşgul oluyoruz. 

***

İzmir yalnızmış. Zamanında Dünya'ya açılan bu güzel liman kenti İstanbul'un gözlerinden ırak. Gözlerden ırak olunca yanmışmış, altyapısı çökmüşmüş... Lafı mı olur? 

İzmir yalnızmış meğer. Cayır cayır yanan İzmir'e hiç bakmamak, yaşadığı depremi unutmak ne de kolaymış. 

***

Ülkemizde yoksullukla birleşince felaketlerin etkisi katlanıyor. Barınamayanlar, borçlananlar, geçinemeyenler ve artık borç para bile bulamayanlar umrumuzda mı sahi? Sahi bu sırada TBMM'de ne oluyor? Evi yanan İzmirli, hala güvenle barınamayan Antakyalı, Adıyamanlı, Maraşlı bu unutulmaya ne diyecek? 

Kanıksadık sanırım. Bu derin sorular unutulacak ve ''elit''lerin siyaseti baskın çıkacak. 

Yardım çığlığı atılacak mı? İsyan edilecek mi? Hiç sanmıyorum. 

Ne de olsa her şeyi dış güçler ve teröristler yaptı. İnsanın böyle düşmanları varken düzelmesine gerek yok zaten. Lanet olsun!