Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109

CHP'nin başarılı olmasının yolu

Son seçim yenilgisi Cumhuriyet Halk Partisinde değişim tartışmalarını tetikledi. Bu tartışmalar esas itibari ile tüzük, program ve partinin üst düzey kadrolarının değişimini içerdiği görülmektedir. Kuşkusuz bu konuların tartışılması çok önemli.  Fakat bu tartışmaların partinin halk içinde çalışama tarzını içermemesi ciddi bir eksiklik.

Partinin çalışma tarzının niteliği yaşamsal öneme sahip. Çünkü esas olarak, doğru çalışama tarzı ile partinin ülke için öngördüğü yol haritası kitlelere mal edilebilir. Dolayısıyla partinin oy oranı artırılabilir ve partinin iktidar olmasının kapısı aralanabilir.

CHP’nin bugün halk içinde çalışması, daha çok seçim dönemleri ile sınırlı olduğu görülmektedir. Bu da esas olarak atanmış danışmanların belirlediği politikaların, broşür dağıtma, afiş asma ve parti üst düzey yöneticilerinin medya aracılığı ile halkla paylaşması ile  sınırlı kalmaktadır. Dolayısıyla etkisinde sınırlı olmaktadır. Halbuki parti yerel örgütleri tüm yıl boyunca sahada, sokakta ve farklı alanlarda organize etikleri  faaliyetler  aracılığıyla  halkla etkileşim içinde olmaları sonuç alıcı bir yaklaşım olacaktır.  

Bu kapsamda ülkenin ve halkın  sorunlarının tartışıldığı toplumsal  buluşmalar hayata geçirilebilir. Bu tür yüz yüze faaliyetler aracılığı ile gerçek anlamda halk ile güvene dayalı ilişki  kurulabilir ve kitlelerin partiden beklentileri öğrenilebilir. Böyle bir atmosferde halkın partiye yakınlık duyması ve dolayısıyla oy vermesi çok daha kolay hale gelir.

Bu çalışma tarzının bir başka yararı da yerel parti kadrolarının halk ile ilişkilerinden edindiği çarpıcı verilerin, parti  merkezince seçim yol haritasında oluşturulmasında  ve güncellenmesinde  kullanılmasıdır.  Yani parti yerel kadrolarının, parti merkezindeki uzman kadrolar beraber; sahada elde edilen veriler ışığında çözüm içeren seçim yol haritasının hazırlamasıdır.

Ülkenin dört bir yanından gelen verilen ışığında hazırlanan böyle bir seçim yol haritası, halihazırda uygulanan ve atanmış danışmanların  hazırladığı yol haritasından çok daha  objektif, sağlıklı ve dolayısıyla etkili olacağı açıktır.  Diğer taraftan ancak böyle bir yaklaşımla CHP halkı etkileyecek güncel ve çarpıcı bir siyasi söylem geliştirilebilir.

Kasım ayında toplanacak CHP kurultayında yukarda dile getirdiğimiz öneriler ışığında, partinin çalışma tarzını yenilemesi, önümüzdeki seçimlerde itici bir güce dönüşebilir. Dolayısıyla CHP oy oranını önemli ölçüde artırmasının yolu açılabilir. Ayrıca bu yaklaşımla CHP halk ile daha çok bütünleşeceğinden, süreç içerisinde CHP’ye iktidar kapısı da aralanacaktır.