Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

20 yaşındaki Ata Emre Akman'ın katili, katillere engel olamayanlardır

Türkiye'nin gündemi geçen hafta yine çok hareketliydi.

Normal şartlarda devletin en üst kademelerindeki sorumluluk sahiplerinin mutlak surette istifasını gerektiren olaylardan halkımız çoğunlukla habersizdi. Belki de yaşananlara ilgisizdi.

Sinan Ateş'in öldürülme anının görüntülerinden eşi Ayşe Ateş'in ekranda yaptığı açıklamaya kadar birçok konu Türkiye'nin çivisinin çıktığını bir kez daha gösterdi.

TARİFSİZ DEHŞET, TARİFSİZ ACI 

Ama....  Son yıllarda hiçbir görüntü, hiçbir an, hiçbir olay, birçok korkunç yaşanmışlığa tanıklık eden beni 20 yaşındaki motokurye Ata Emre Akman'ın vahşice katledilmesi kadar dehşete düşürmedi.

Görüntüleri izlediğim anda beyin kanaması geçireceğimi sandım, gözlerim karardı, kulaklarım çınladı. Kalbim yerinden çıkacak gibi hızlandı. Öfkeyle karışık tarifsiz bir acı hissettim. Annesi ve babası aklıma geldi, aklımı kaçıracak gibi oldum.

Elim art arda telefona gitti. İçişleri Bakanlığı'ndan, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü'ne kadar çeşitli aramalar yaptım. O korkunç katilin kimliğine, yaşına, adına ulaşmaya çalıştım. Acıyla, öfkeyle isyan ettim.

AKLIMIZDA "NEDEN BU CEZASIZLIK?" SORUSU 

Geçtiğimiz günlerde 12punto stüdyosuna konuk olan İstanbul Baro Başkanı Filiz Saraç'a yönelttiğim soru geldi aklıma: "Adalet nerede? Suçlular neden serbest, katiller neden ellerini kollarını sallayarak geziyor?"

Bu soru çeşitli zamanlarda zihnimde belki binlerce kez belirmişti...

Ülkemizde artan şiddet kültürünün sayısız sebebi var... Lakin iktidar, neredeyse çeyrek asırdır yönettiği Türkiye'de suça, suçluya, psikopat katile, hırsıza, yolsuza engel olamadı.  Hep kendi halinde yurttaş ile didişmeyi ona hesap sormayı seçti.

Vergi kaçakçısını affetti, katili affetti, hırsızı affetti... Artık cezasızlığı kesin olarak gören suç çeteleri, kazancını insanların malına mülküne, bedenlerine çökerek kazanmayı hedefleyen suçlular "Nasılsa birkaç gün yatar çıkarız, namımız yürür" kıvamına geldi.

Türkiye'de artan yozlaşmanın, suç oranlarının, cezasızlığın ve bir bütün olarak adaletsizliğin tek sorumlusu çeyrek asra yakın süredir ülkeyi yöneten AKP iktidarıdır.

O iktidar ki bütün güç elinde olmasına rağmen ne bireysel silahlanmanın önüne geçebiliyor, ne kadın katillerinin, ne sokakta vahşice insan öldürmeye çalışan hastalıklı ruhların....  

Devlete bağlı olması gereken polisler ideolojik kimliklerinin arkasında bir cinayetin içinde yer alabiliyor. Bağlı bulunduğu cemaatin, tarikatın çıkarlarını önceliyor. Hâkimler, savcılar adaleti sağlayamıyor.

Olan 20 yaşındaki masum Ata Emre Akman'lara oluyor.

Herkesin aklında aynı sorunun olduğuna eminin: 17 yaşında olduğu ileri sürülen, en az 6 suç kaydı bulunan katil E.Ö. aramıza dönecek mi?

Bireysel silahlanmanın ve şiddet kültürünün önüne geçilebilecek mi?

Kitleleri, nesilleri zehirleyen mafya dizileri çekilmeye devam edecek, bundan şüphemiz yok. Peki o dizileri yayınlamak suretiyle paraya odaklanan medya patronları elini vicdanına koyacak mı? "Değmez, toplumu zehirlemeyelim" diyecek mi?

Hızlı bir internet araştırması yaptığımızda Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 2022 verilerine göre ülkemizde ruhsatlı silah sayısı 998 bin 237 (Haziran 2022)

Umut Vakfı'nın araştırmalarına göre ise asıl sorun ruhsatsız silah sayısında. Vakfın aktardığı verilere göre Türkiye'de yaklaşık 36 milyon ruhsatsız silah bulunuyor.

2023 yılında da en az 2 bin 500 kişi silahlı saldırı sonucu hayattan koparıldı.

İktidara seslenmiyor, haykırıyorum. Kadınlar, erkekler, çocuklar ve hayvanlar artık bu ülkede öldürülme korkusu yaşamasın.

Sokaklarda vurulma, katledilme, bıçaklanma, soyulma. cinsel saldırı korkusu yaşamasın. Adaleti tecelli ettirin. Suç ile suçluyla mücadele edin.

VE BUGÜN.... 19 MAYIS....

105 yıl önce 19 Mayıs günü Samsun'dan tüm Anadolu'ya yayılan kurtuluş mücadelesi, var oluşumuzu sağladı.

Bağımsızlık kavgası sadece emperyalizme karşı verilmedi. Gericilerin yarattığı karanlığa karşı da verildi. Çağdaş, ilerici, demokratik ve laik bir devletin kuruluş hikâyesi 19 Mayıs ile yazılmaya başlandı.

Yurdumuz için canını ortaya koyan tüm kahramanlar ve Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla anıyoruz... 

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.....