Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fetö elebaşına dair sorular... Gülen'in ölüsü ya da dirisine dair alınacak kararlar

Fetö lideri Fethullah Gülen ile yaşanan gelişmeler Türkiye'nin gündemini meşgul ediyor. 

Bu gelişmeler yaşanırken biz gazeteciler süreci dikkatle değerlendiriyor, servis edilen fotoğrafları titizlikle inceliyoruz.

Gazetecilikte ve hukukta, avukat ve yazar sevgili ağabeyim Turan Karakaş'ın ısrarla üzerinde durduğu, sıklıkla vurguladığı 'Görünen gerçeklik' kavramını öncelerim. 

Doğru doğrudur, gerçeklik gerçek olmasının da ötesinde görünür haldedir. 

Din maskesiyle ve çok uzun bir sürece yayarak sadece Türkiye'de değil dünyada büyük bir casusluk ve ihanet şebekesi inşa eden Fetö, Fethullah Gülen'in içinde bulunduğu durum doğrultusunda yeniden şekillendiriliyor. 

Örgüt içindeki çatışma, güç ve iktidar savaşı artık sosyal medyaya taşmış durumda. 

Gülen ise bir mumyadan farksız haliyle uzaklara bakıyor. 

Artık en yakınındaki örgüt mensupları bile Gülen'in sağlık durumunun hiç de iyi olmadığını ve her ölümlü gibi onun da bir gün hayatını kaybedeceğini söylüyor. 

Birçok soru beliriyor insan zihninde.... 

- Öldü mü? 

- Fotoğraflardaki Gülen'in neden karşıdan çekilmiş tek bir kare fotoğrafı yok?

- Fotoğraflar ne zaman çekildi? 

- Şeker hastası olduğu bilinen Gülen'e medyaya servis edilen fotoğrafta kahvesinin yanında ikram edilen ve yenmediği görülen çikolatalar ne anlama geliyor?

- Gülen, bir kahve fincanını tutup içecek durumda mıdır ki servis edilen fotoğrafta önünde boş bir kahve fincanı bulunmaktadır? 

- Konuşamayacak durumda olduğu satır aralarında belirtilse de güncelliği kesin ve tartışmaya kapalı bir görüntü neden servis edilemiyor? 

- Pensilvanya neden boşaltıldı? 

- Sakin ve havadar bir yere götürüldüğü ileri sürülen fetö'nün Pensilvanya'daki çiftliği yeteri kadar havadar ve rahat değil miydi? 

- Pensilvanya'daki çiftliğinde güvenliğini ABD sağlıyordu. Çiftlik artık boş ve resmi görevliler de artık orada değil... Bu polisler ve ajanlar başka bir yere götürüldüğü söylenen Gülen'i korumaya devam ediyor mu? 

- Öldü ise cesedi mi teslim edilmek isteniyor?

- Ölmek üzere ise Türkiye'de ölmesi planlanarak bir bitkiden farksız haliyle ancak nefes almaya devam eder bir halde mi teslim edilmek isteniyor? Bu halde teslim edilirse Türkiye'ye neler bekliyor olacak?

- Türkiye, Gülen'i yaşar vaziyette ya da ölü halde almak istiyor mu yoksa aksini mi düşünüyor? 

Bu soruların hepsi kritik ve cevabı pat diye verilecek sorular değil. Gülen'in ölüsü ya da dirisine dair alınacak kararlar da öyle hemen alınamaz. 

Sözü fazla uzatmaya gerek yok... 

Örgüt içi kavga büyümeye, güç savaşları kızışmaya devam ediyor. 

Örgütün elebaşının güncel olduğu ileri sürülen fotoğraflardaki hali dikkat çekiyor. Kameraya dahi bakamadığı gözleniyor. Bakışlar hep boş... Göz bebekleri asla görülemiyor ve hep uzaklara bakıyor.

Onu ve bir bütün olarak Fetö'yü yaratanlar, var olma sürecinde destek olanlar, planlayanlar, stratejisini belirleyenler, milyarlarca doları yönetecek hale gelmesini sağlayanlar, "Aaa Gülen öldü, ölüyor, hasta... Ee hadi öyleyse projeleri rafa kaldıralım" demez.

Çok yakında tüm gerçek ortaya saçılacak, gazetecilik kazanacak.