İzmir Büyükşehir Belediyesinden körfezdeki kötü koku ve balık ölümlerine ilişkin açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez'de görülen balık ölümleri ve kötü kokunun deniz suyu sıcaklıklarının yükselmesi sonucu tek hücreli canlı (plankton) popülasyonun artışından kaynaklandığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, deniz suyu sıcaklığının küresel ısınma ve iklim değişikliği etkisiyle artarak 29 dereceye ulaştığı, bu ortamın da "Dinoflagellate Gymnodinium" cinsi tek hücreli canlıların (planktonların) popülasyonunda ani artışları beraberinde getirdiği belirtildi.
Sudaki oksijen oranının düşmesiyle başlayan plankton ölümlerinin ise kötü kokuya neden olduğunun kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ayrıca bu canlıların popülasyonundaki aşırı artış, bulundukları suyun yüzeyinin kızılımsı-kahverengi bir görünüme bürünmesine de neden olmaktadır. Bununla birlikte plankton patlamasıyla sudaki çözünmüş oksijen miktarının oldukça azalmasının balıkların ölümüne sebebiyet verdiği düşünülmektedir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Deniz Koruma Şube Müdürlüğümüz de hem deniz süpürgesi hem de karadan temizlik çalışması yapmaktadır."
Haber Kaynağı : AA
Çok Okunanlar

BEDAŞ İstanbul'da bugün elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri sıraladı

Ölümcül bir zehir: ‘MET’ salgını

Reyting sonuçları açıklandı! 21 Nisan Pazatesi en çok izlenen yapım ne oldu?

Pasaportumuzun hali pür melali

Papa’nın odaları mühürlendi, balıkçı yüzüğü imha edildi

Sevil Akdağ ve Elif Kırav'ın görüntüleri ortaya çıktı

'Bahçeli Türkiye'yi erken seçime götürecek' çıkışı çok konuşuldu

Darbe davasında garip iddia: 'Ülkenin son Cumhurbaşkanı reis olacak'

Eski milletvekilinin oğlu annesini öldürdü! Nedeni ortaya çıktı

Ankara 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri
