İzmir Büyükşehir Belediyesinden körfezdeki kötü koku ve balık ölümlerine ilişkin açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez'de görülen balık ölümleri ve kötü kokunun deniz suyu sıcaklıklarının yükselmesi sonucu tek hücreli canlı (plankton) popülasyonun artışından kaynaklandığını bildirdi.
Belediyeden yapılan açıklamada, deniz suyu sıcaklığının küresel ısınma ve iklim değişikliği etkisiyle artarak 29 dereceye ulaştığı, bu ortamın da "Dinoflagellate Gymnodinium" cinsi tek hücreli canlıların (planktonların) popülasyonunda ani artışları beraberinde getirdiği belirtildi.
Sudaki oksijen oranının düşmesiyle başlayan plankton ölümlerinin ise kötü kokuya neden olduğunun kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ayrıca bu canlıların popülasyonundaki aşırı artış, bulundukları suyun yüzeyinin kızılımsı-kahverengi bir görünüme bürünmesine de neden olmaktadır. Bununla birlikte plankton patlamasıyla sudaki çözünmüş oksijen miktarının oldukça azalmasının balıkların ölümüne sebebiyet verdiği düşünülmektedir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Deniz Koruma Şube Müdürlüğümüz de hem deniz süpürgesi hem de karadan temizlik çalışması yapmaktadır."
Haber Kaynağı : AA
Çok Okunanlar
Dilruba'dan Özgür Özel'e omurga dersi!
Salim Güran'ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı
Bunu bize kim yaptı?
Milyonerlerin ev temizlikçilerinden itiraf gibi sözler
Türkiye’de Sosyal Çürümüşlük ve Yozlaşma
CHP iktidar formülünü buldu!
Ahlak ve Din
Erdoğan iki bakanı görevden almaya hazırlanıyor
Balık tüketiminin 10 faydası
Dizi oyuncuları bölüm başına milyonlarca TL kazanıyor