İzmir Büyükşehir Belediyesinden körfezdeki kötü koku ve balık ölümlerine ilişkin açıklama
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez'de görülen balık ölümleri ve kötü kokunun deniz suyu sıcaklıklarının yükselmesi sonucu tek hücreli canlı (plankton) popülasyonun artışından kaynaklandığını bildirdi.
Belediyeden yapılan açıklamada, deniz suyu sıcaklığının küresel ısınma ve iklim değişikliği etkisiyle artarak 29 dereceye ulaştığı, bu ortamın da "Dinoflagellate Gymnodinium" cinsi tek hücreli canlıların (planktonların) popülasyonunda ani artışları beraberinde getirdiği belirtildi.
Sudaki oksijen oranının düşmesiyle başlayan plankton ölümlerinin ise kötü kokuya neden olduğunun kaydedildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ayrıca bu canlıların popülasyonundaki aşırı artış, bulundukları suyun yüzeyinin kızılımsı-kahverengi bir görünüme bürünmesine de neden olmaktadır. Bununla birlikte plankton patlamasıyla sudaki çözünmüş oksijen miktarının oldukça azalmasının balıkların ölümüne sebebiyet verdiği düşünülmektedir.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Deniz Koruma Şube Müdürlüğümüz de hem deniz süpürgesi hem de karadan temizlik çalışması yapmaktadır."
Haber Kaynağı : AA
Çok Okunanlar
Kabine'de revizyon iddiası: Yeni isimler kulislerden sızdı
Cem Küçük Erden Timur'la ilgili şok iddiayı gündeme getirdi
Erden Timur'a bir şok suçlama daha!
Gazeteler Erden Timur'un gözaltına alınmasını nasıl gördü?
Özgür Özel adaylıkla ilgili son noktayı koydu
'Suyun boykotu mu olur, kafayı mı yediniz' demişti Ertem Şener'den geri adım
Ufuk Özkan, yoğun bakım sürecinden çıktıktan sonra ilk kez görüntülendi
'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'
Algoritmik umut: Dijital medyada iyi hissetmenin politik ekonomisi
İBB Genel Sekreter Yardımcısı gözaltına alındı