Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Tunceli'de 6 yaşında çocuğa cinsel istismar davasında sanığa beraat: 'Palu ailesi gibi bir aile'

Tunceli'de 6 yaşındaki yeğenine cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen dayı O.T.'nin Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraatine karar verildi. 12Punto'ya konuşan çocuğun halası H.O., karara tepki gösterdi.

Tunceli'de 6 yaşında çocuğa cinsel istismar davasında sanığa beraat: 'Palu ailesi gibi bir aile'

Aslı AĞIRDİL - 12punto.com.tr

2018 yılında Tunceli'nin Mazgirt köyünde dayısı O.T. tarafından cinsel istismara maruz kaldığı öne sürülen çocuk, yaşadıklarını halasına anlattıktan sonra dava süreci başladı. Halanın ve doktorların şikâyeti üzerine başlayan soruşturmanın iddianamesi 2021’de kabul edildi.

Hazırlanan iddianamede savcılık, dayı O.T.’nin üzerine atılı suçu işlediğine dair ‘yeteri düzeyde şüphe oluştuğunu’ belirterek, hakkında “12 yaşından küçük mağdurların cinsel istismarı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından ceza talep etti. Tunceli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ekim 2021 yılında görülen ilk duruşmada O.T., suçlamayı kabul etmedi. 

30 Eylül 2022’de görülen davada mahkeme heyeti, sanık O.T.'nin suçun ‘sarkıntılık düzeyinde kalması’ sebebiyle 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. O.T. bu süre zarfında cezaevine girmedi. Tunceli 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği hapis cezası istinafta bozuldu. Mağdur adına yapılan istinaf başvurusunda kararın Yargıtay kararlarına aykırı olduğu, suçun sıfatının 'çocuğun nitelikli istismar'dan kurulması istendi. 10 Ocak 2024'te Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi yeterli delil elde edilemediğinden dayı O.T.'nin beraatine karar verdi. Çocuğun halası H.O., mahkemenin verdiği karara tepki göstererek, dayı O.T.'nin cezalandırılmasını istiyor. 

HALÜSİNASYONLAR, SAYIKLAMALAR

12punto’ya konuşan Hala H.O., annenin ruh sağlığının yerinde olmadığını ve çocuklara zarar vermek istediğini belirtti. Yeğeni R.O.'nun yaşadıklarını anlatması üzerine suç duyurusunda bulunan hala, süreci şöyle anlattı; 

“Olay 2018 yılında R.O. 6 yaşındayken gerçekleşti. Çocuk okuldaydı, 23 Nisan gösterisine hazırlanacaktı. Kıyafetini de almıştık. Annesi çocuğu aldı gitti bir süre sonra tekrar getirdi. Geldiğinde annede büyük bir değişiklik vardı. Tuhaftı zaten psikiyatrik tedavi görüyordu. Biz bir şey anlamadık. Bir gün kapının önünde otururken çocuk bana ve amcasına dedi ki; 'dayım bana yumruk vurdu'. R.O., 6 yaşında bu sıralarda. ‘Niye sana yumruk vurdu’ dedim. Çünkü sürekli ben bakıyordum. Bana bırakıp gidiyorlardı. Sonra kardeşi dedi ki; ‘sakın bir şey deme sakın sakın’. Kız korktu bir şey söyleyemedi. Daha sonra kız yeğenim evleniyordu. Onun düğününün sırasında R.O. gece kalktı. Halüsinasyonlar, sayıklamalar, ‘anne yapma’ diye bağırmalar, ağlamalar. Biz o zaman şüphelendik ama emin olamadık. Daha sonra bu olaylar ilerledi. Anne zaten intihar girişiminde bulundu. 

O sırada suçu bana attı. Çocukların annesi babası zannediyormuşum kendimi. O yüzden ona vermek istemiyormuşum. Beni düşman gibi görüp çocuklarını öyle doldurdu. 6 ay benden uzak kalınca abla intihar girişiminde bulundu. Biz ablayı aldık hastaneye götürdük. Sonra bize getirdik. Anne istemedi. O sırada R.O.'nun tavırları değişti. Altı ay sonra Sosyal Hizmetlerden beni aradılar. Annenin 'çocuklarıma bakamıyorum, kötülük yapmak istiyorum' dediğini ilettiler bana. ‘Çocuklara siz de sahip çıkmazsanız Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü olarak alacağız’ dediler. Ben de çocukların velayetini almak için dava açtım.

‘HALA BENİ KİMSEYE VERME’

Velayeti aldıktan sonra R.O. çok kötü oldu. Gece gündüz idrar kaçırmaya başladı. Bunun üzerine psikolog da suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Mahkeme çocukların geçici velayeti bana verdi. Bu süre içinde ben de vasilin kısıtlanma davası açtım. Sonra da davayı kaybettim. Davayı kaybedince çocuk korktu. Ağlayarak ‘hala beni kimseye verme’ dedi ve olayı anlattı. 

DOKTORLARIN TECAVÜZ BEYANLARI VAR

Ankara ve İstanbul Adli Tıp’tan rapor aldıklarını belirten hala H.O., doktorların çocuğun tecavüze uğramış olabileceğini söylemeleri üzerine dava açıldığını dile getirdi. Hala, şunları aktardı: 

"Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM)'ne ifade verdik. ÇİM'den sonra Ankara 17. Aile Mahkemesi'ne ifade verdik. Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi'nin duruşmasında R.O. ifade verdi. Önce Ankara Adli Tıp'tan daha sonra İstanbul Adli Tıp'tan raporu aldık. Ankara Üniversitesi doktorlarının 'çocuk tecavüze uğramış olabilir' diye beyanları var. Dava açıldı. Tunceli 1. Ağır Ceza Mahkemesi ile birleşti. Bu süreçte biz davayı kazandık.”

'DEDE EVİN İÇİNDE ÇIPLAK GEZİYOR' 

Hala H.O. mağdurun ailesi için bir dönem Türkiye’yi dehşete düşüren Palu ailesi benzetmesi yaptı. Mağdur çocuğun dedesinin evde çıplak gezdiğini ifade eden Hala H.O şunları söyledi:

“Anne ruh hastası, cinsel sapkınlıkları olan bir kadın. Sürekli birileriyle olmaya çalışıyor. Küçük oğlu annesini başka bir erkekle ilişkiye girerken görmüş. Bize anlattı. Oğlu şu anda 7 yaşında. O zaman 3 ya da 4 yaşındaydı. Palu ailesi gibi bir aile. Dede evin içinde çıplak gezen bir adam. Biz davayı normalde kazanmıştık. Çünkü çocuğun dört yerde ifadesi var. Ama bunlar ne yaptılar? Erzurum İstinafta torpil buldular. Mahkeme heyeti değişti. Yeni heyet de İstinaf'ın bozduğu beraat kararını onadı. Son duruşmada beraat kararı verdi. Denetimli serbestlikten yararlanıyordu, o da kaldırıldı.  Şu an da serbest. Bir sapık dünyaya, Türkiye'ye dahil oldu.”

TEHDİT EDİYORLAR 

Hukuki mücadelesine devam edeceğini açıklayan ve kardeşi tarafından tehdit edildiğini dile getiren hala şunları söyledi; 

“Tekrar istinaf başvurusunda bulunduk. Sonra da Yargıtay'a gideceğiz. Yargıtay'dan  döndürmeye çalışacağız bu davayı. Benim bir de 17. Aile Mahkemesi’nde davam var. Aynı zamanda  çocuklar bana verilmesin diye vasiliğimin kısıtlanma davası var. Hepsiyle uğraşıyorum. Mahkeme tekrar bu çocukları alıp normal olmayan bu aileye verecekse nasıl bir şey bu? Dava daha sonuçlanmadan kardeşim gelip kapının önünde bana küfürler, hakaretler etti. ‘Biz davayı kazandık, beraat ettik’ dedi. Nasıl biliyor bunu? Şimdi 17. Aileyi de alacağız diyorlar. Beni de tehdit ediyorlar. 'seni hapislerde süründüreceğiz, bize iftira attın. Sen göreceksin, ceza alacaksın. Davaları kaybedeceksin' diye bağırıyorlar.


Haber Kaynağı : Aslı Ağırdil

Cinsel istismar intihar girişimi istismar Tunceli Yargıtay