İBB Miras duyurdu: 'Suyun Hafızası İstanbul Tarihi Su Yolları' sergisi görücüye çıkıyor

Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin senteziyle ortaya çıkmış bir su medeniyetinin unsuru olan tarihi su yapılarının fotoğraflarından oluşan 'Suyun Hafızası İstanbul Tarihi Su Yolları' adlı sergi sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

12punto

12punto.com.tr

Yüzyıllar boyunca farklı mimari anlayışların bir araya geldiği İstanbul’da ortaya çıkan suyun hafızası, fotoğraflar aracılığıyla günümüzde yeniden canlanıyor.

Mecidiyeköy Sanat, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerinin senteziyle ortaya çıkmış bir su medeniyetinin unsuru olan tarihi su yapılarının fotoğraflarından oluşan 'Suyun Hafızası İstanbul Tarihi Su Yolları' fotoğraf sergisini sanatseverlerle buluşturacak.

İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi), İBB Miras ve İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği) işbirliği ile hazırlanan sergi, 19 Aralık 2023-12 Ocak 2024 tarihleri arasında gezilebilecek.

3450 FOTOĞRAF PROJEYE DAHİL EDİLDİ

Fotoğrafçıların dört yıl ve dört mevsim boyunca çektiği 10 bine yakın fotoğraf arasından seçilen 3450 fotoğraf proje kapsamına dâhil edildi.

İstanbul’daki tarihi su yapılarına ait fotoğrafların yer aldığı proje, İSKİ’nin bakım ve restorasyonlarını özenle gerçekleştirdiği yapıların tanınırlığını artırmanın yanında, suyla sanat arasındaki bağları güçlendirmeyi de amaçlıyor.