Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Apple'dan devrim niteliğinde programlama dili: Pkl

Apple'ın yeni açık kaynak kodlu programlama dili Pkl ile konfigürasyon ve yapılandırma bambaşka bir boyuta geçiyor.

Apple'dan devrim niteliğinde programlama dili: Pkl

Teknoloji devi Apple, yeni bir açık kaynak kodlu programlama dili olan Pkl'ı duyurdu. 

Günümüzdeki birçok programlama dili, adım adım yazılmış talimatlara dayanırken, Apple'ın Pkl dili JSON benzeri bir anahtar-değer formatını kullanarak kodlama sürecini daha basitleştirmeyi amaçlıyor. Pkl, eylemleri tek tek belirtmek yerine istenilen sonucu belirterek çalışıyor, bu da kullanıcıya daha kolay bir deneyim sunuyor.

Akıllı telefonlardaki çeşitli ayarların değiştirilmesi için genellikle karmaşık menülerde dolaşmak veya kod yazmak gerekiyor. Pkl, bu süreci basitleştirerek, istenilen sonucu belirtmenin yeterli olmasını amaçlıyor.

Açık kaynak kodlu Pkl, veri gizliliği ve güvenliği sağlamak için kontroller, sandbox tekniği, düşük öncelik gibi özellikleri içeriyor. Apple'a göre, bu dil çok yönlü bir yapıya sahip olup, kolay yapılandırma imkanı sunuyor.

Pkl, Apple tarafından önceden kullanılmış ancak şimdi çeşitli topluluklar tarafından da erişilebilen bir dil haline gelmiştir. Pkl'ın VS Code ve Neovim için temel düzenleyici eklentileri bulunuyor.

Geliştiricilerin rahatlığı için Pkl, alışıldık sözdizimini kullanmakta ve sınıflar, fonksiyonlar, döngüler gibi komutları içeriyor. Pkl programları, YAML, JSON ve XML formatlarına kolayca dönüştürülebilmekte ve kısıtlamalar koymak, paket paylaşımları yapmak, farklı dillerle entegrasyon sağlamak gibi işlemler mümkün. Pkl editörü ayrıca kendi içinde yönlendirmeler yapan bir destek sunuyor.



Haber Kaynağı : 12punto

akıllı telefon Apple