Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'de Biden'a Gazze tepkisi: Michigan'da 'kararsızların' zaferi

ABD’de demokratlar ve cumhuriyetçilerin aday belirlemek için eyaletlerde yaptığı ön seçimler devam ediyor. Salı günü Michigan’da iki partinin de ön seçimleri vardı. Cumhuriyetçi ön seçiminde Trump rakiplerini geride bırakırken, Biden’da demokratların ön seçimini kazandı. Ön seçimlere damgasını vuransa, Biden'a karşı kullanılan protesto oylar oldu.

ABD'de Biden'a Gazze tepkisi: Michigan'da 'kararsızların' zaferi

12PUNTO DIŞ HABERLER

Trump ve Biden partilerinin Michigan ön seçimlerinden zaferle çıkmayı başardı. ABD’de partilerin başkan adaylarını belirlemek için yaptığı ön seçimlerde, Biden ve Trump şu ana kadar düzenlenen bütün eyalet seçimlerinde galip geldi. Buna karşın hem Biden, hem de Trump beklenenden daha düşük oy aldı.

DEMOKRATLARDAN BIDEN’A GAZZE TEPKİSİ

The Associated Press’in haberine göre, demokratların ön seçiminde seçmenlerin %14.5’i ‘kararsız’ oy kullandı. Habere göre bu oran, 33.000 seçmene denk geliyor. ABD medyasında yapılan yorumlarda, Biden’ı desteklemeyen seçmenlerin Gazze savaşına tepki gösterdiği söyleniyor. Ön seçimlerden önce kendilerine ‘Michigan’ı Dinle’ ismini veren bir grup demokrat, seçime katılacaklara çağrı yaparak kararsız oy kullanılmasını istemiş, buna neden olarak Biden’ın Gazze’deki savaşa dair tutumu gösterilmişti.

Ön seçimin ardından Michigan’ı Dinle’ grubu, kararsız oy verme çağrılarının başarıya ulaştığını savundu. Biden kanadından protesto oylarla ilgili bir yorum yapılmadı. Buna karşın ABD’de uzmanlar, Biden’ın Gazze’deki ABD politikalarını seçmen baskısı nedeniyle daha fazla sürdüremeyebileceğini dile getiriyor.

TRUMP PARTİ İÇİ MUHALEFETİ BİTİREMİYOR

Öte yandan Donald Trump’ta Michigan’da cumhuriyetçilerin ön seçiminde rakibi Nicky Haley’i geride bıraktı. Şu ana kadar oyların %98.57’si sayılırken, Trump oyların %68.17’sini alarak rakibini geride bıraktı. Haley’e destek %26.54’te kalırken, cumhuriyetçilerin ön seçimlerinde de ‘kararsız’ oylar tartışmaların ana odağı oldu.

CNN’in haberine göre, Trump’ın adaylığını desteklemeyen cumhuriyetçiler, kritik eyaletlerde belirleyici olabilir. ABD’de Michigan’da dâhil yedi eyalet, seçimlerdeki tercihlerinin değişken olması nedeniyle ‘kritik’ olarak tanımlanıyor. Michigan’daki sonuçlar, iki isminde ön seçimleri kazanmasına rağmen başkanlık yarışında zorlanacağı yorumlarına neden oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

ABD Joe Biden Donald trump ABD seçimleri