Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

ABD'liler Biden ve Trump'ın akıl sağlığına güvenmiyor: Yeni araştırma yayınlandı

Yapılan bir araştırmaya göre ABD'lilerin %63'ü, Joe Biden'ın akıl sağılığına güvenmiyor. Öte yandan araştırmaya katılanların %57'si, Trump'ın da akıl sağlığına güvenmediğini söyledi.

ABD'liler Biden ve Trump'ın akıl sağlığına güvenmiyor: Yeni araştırma yayınlandı

12PUNTO DIŞ HABERLER

ABD'de yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 63'ü, ABD Başkanı Joe Biden'ın 'akıl sağlığından' şüphe duyduğu cevabını verdi.

Associated Press'in NORC Halkla İlişkiler Merkezi ile yaptığı ankette 18 yaşın üzerindeki 1102 katılımcıya "Joe Biden'ın başkan olarak etkili görev yapabilmesi için akıl sağlığına ne kadar güveniyorsunuz?" sorusu soruldu.

Katılımcıların yüzde 63'ü, Başkan Biden'ın "akıl sağlığına" güvenmediğini belirtirken, yüzde 20'si güvendiğini, yüzde 17'si ise biraz güvendiğini söyledi.

Aynı soruyu eski ABD Başkanı Donald Trump için de yanıtlayan katılımcıların yüzde 57'si, Trump'ın "akıl sağlığından" şüphe duydukları yanıtını verirken, yüzde 28'i güvendiklerini, yüzde 15'i de biraz güvendiklerini ifade etti.

Ankette ayrıca katılımcıların yüzde 67'si Biden'ın başkanlık döneminde İsrail'in Gazze'yi işgaline ilişkin politikalarını onaylamazken, yüzde 31'i onayladığını belirtti.

BEYAZ SARAY BIDEN'IN SAĞLIK RAPORUNU YAYINLADI

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre tarafından yapılan yazılı açıklamada, Biden'ın doktoru Kevin O'Connor'ın 81 yaşındaki Başkan'ın yıllık muayenesine ilişkin raporunda, sağlığıyla ilgili "yeni bir endişe" olmadığı bilgisi verildi.

O'Connor raporunda, "Başkan Biden, 81 yaşında, sağlıklı, aktif, güçlü bir erkek. İcra kurulu başkanlığı, devlet başkanlığı ve başkomutanlık dahil başkanlık görevlerini başarıyla yerine getirebilecek formdadır." değerlendirmesinde bulunmuştu.


Haber Kaynağı : AA

ABD Joe Biden