Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

New York Belediye Başkanı Eric Adams'a federal soruşturma: Türkiye ile işbirliği yapıp yapmadığı araştırılıyor

New York Belediye Başkanı Eric Adams, federal yolsuzluk soruşturmaları kapsamında giderek artan bir inceleme ile karşı karşıya. Soruşturma, Adams'ın yabancı kaynaklardan yasadışı kampanya katkıları almak için Türk hükümetiyle işbirliği yapıp yapmadığını inceliyor.

New York Belediye Başkanı Eric Adams'a federal soruşturma: Türkiye ile işbirliği yapıp yapmadığı araştırılıyor

3 yıl önce ABD'nin en kalabalık şehrini yönetmek üzere seçilen New York Belediye Başkanı Eric Adams, çok sayıda federal yolsuzluk soruşturmasının bir parçası olarak giderek artan bir incelemeyle karşı karşıya kaldı. 

T24'den Deniz Kıryazı'nın haberine göre suçu henüz kesinleşmemiş olsa da görevdeyken suçlanan şehir tarihindeki ilk belediye başkanı olan Adams şunları söyledi:

 "New Yorklular için duruşumu korursam hedef olacağımı her zaman biliyordum ve hedef oldum. Masumum ve tüm gücüm ve ruhumla buna karşı savaşacağım" 

Adams, yayınladığı bir videoda suçlamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğini söylerken, görevde kalacağını belirterek New York sakinlerinden "dua ve sabır" istedi

TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ ŞÜPHESİ

Adams hakkında açılan soruşturmalardan birinde, Adams'ın belediye başkanlığı kampanyasının yabancı kaynaklardan yasadışı kampanya katkıları almak için Türk hükümetiyle işbirliği yapıp yapmadığı inceleniyor. 

Adams'ın elektronik cihazlarına el konulurken, soruşturmanın bir parçası olarak FBI, Adams'ın baş bağış toplayıcısı Brianna Suggs'a ait Brooklyn'deki bir evde arama gerçekleştirdi. 

Soruşturma kapsamında Adams'ın, geçmişte güvenlik endişelerine rağmen New York'ta bulunan Türkevi'nin yer alacağı yeni bir binanın yapımını onaylaması için şehrin itfaiye komiserine baskı yapıp yapmadığının da araştırıldığı ifade edildi. 


Haber Kaynağı : 12punto

ABD New York belediye Başkanı New York New York Türkevi