Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Trump dolandırıcılıktan aldığı cezayı ödemezse...

New York başsavcısı Letitia James, eski ABD başkanı Donald Trump’ın dolandırıcılıktan aldığı para cezasını ödememesi durumunda varlıklarına el konabileceğini söyledi.

Trump dolandırıcılıktan aldığı cezayı ödemezse...

Trump’a New York’ta emlak sektöründe dolandırıcılıkla yargılandığı davada 354,9 milyon dolar (yaklaşık 10 milyar 9450 milyon lira) para cezası verilmişti. 

New York başsavcısı James, davaya ilişkin konuştu. Amerika’nın Sesi Türkçe’nin haberine göre James, Trump’ın bu cezayı ödememesi halinde New York’taki varlıklarına el konabileceğini söyledi.

James, “Eğer cezayı ödeyecek parası yoksa o zaman mahkemeden icra yoluna gitmesini talep edeceğiz ve hakimden mal varlıklarına el koyma kararı almasını isteyeceğiz” dedi.

TRUMP KABUL ETMİYOR

Trump, mal varlıklarının değerini fazla göstererek kredi kuruluşları ve sigorta şirketlerini yanıltmak ve daha uygun koşullarda kredi kullanmakla suçlanıyor. Trump mahkeme sürecinin başından bu yana olduğu gibi tüm suçlamaları reddetti ve kararı temyize götüreceğini açıkladı. James, davanın son derece güçlü kanıtlara dayandığını savundu.

 


Haber Kaynağı : 12punto

Amerika Ceza dava dolar hakim mahkeme Para cezası trump