Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Merkez Bankası Başkanı'ndan 'enflasyon' mesajı: Sıkılaşma sürecek

TCMB Başkanı Fatih Karahan, talepte dengelenmenin başladığını ancak enflasyonda henüz kat edecek mesafe olduğuna dikkat çekerek bu nedenle para politikasında sıkılığı koruyarak yola devam edeceklerini belirtti.

Merkez Bankası Başkanı'ndan 'enflasyon' mesajı: Sıkılaşma sürecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıkladı. Veriler yine beklentilerin altında kaldı.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre enflasyon yıllık bazda yüzde 71.6 oldu. Aylık enflasyon yüzde 1.6, 6 aylık enflasyon ise yüzde 24.7 olarak ölçüldü.

Enflasyon verilerine ilişkin Reuters’a konuşan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "artan fiyatlarla mücadele etmek için para politikasında sıkılığı koruyarak yola devam edeceklerini" söyledi.

"ENFLASYONU DÜŞÜRME KONUSUNDA KARARLIYIZ"

"Sıkılığı koruyarak verilerin ve beklentilerin dezenflasyon patikamız doğrultusunda oluşmasını bekleyeceğiz. Henüz bu doğrultuda kat edecek mesafemiz olduğunu düşünüyoruz" diyen Karahan, "Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş görmek istiyoruz. Enflasyonu düşürme konusunda son derece kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Enflasyon Mayıs'ta ulaştığı yüzde 75,45 ile 2022 sonundan beri en yüksek seviyeye yükseldikten sonra Haziran ayında yıllık bazda düşüşe geçti. Çarşamba günü açıklanan verilere göre, TÜFE yıllık yüzde 71,60'a gerilerken, aylık fiyat artışı da Haziran'da yüzde 2'nin altına düştü.

"FİYATLARA YANSIMAYA BAŞLADI"

"Talepte dengelenme belirtileri ortaya çıkıyor" diyen Karahan bunun fiyatlara da yansımaya başladığını gördüklerini söyledi ancak tek bir veri üzerinden çıkarım yapmadıklarını vurguladu.

"Oynaklığın yüksek seyrettiği bu dönemde tek bir veri üzerinden çıkarım yapmak sağlıklı olmaz" diyen Karahan "Merkez bankası kararlılığı ve ihtiyatı ile hareket ediyoruz" dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Merkez Bankası TCMB Fatih Karahan