Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Nvidia'nın hisseleri Çin çip siparişlerinin iptal edilme ihtimalinin ardından düşüşe geçti

Nvidia hisseleri, Çin'e verilen gelişmiş çip siparişlerinin potansiyel iptaline ilişkin haberlerin ardından Salı günü yaklaşık %5'lik bir düşüş yaşayarak son beş ayın en düşük seviyesine geriledi.

Nvidia'nın hisseleri Çin çip siparişlerinin iptal edilme ihtimalinin ardından düşüşe geçti

Geçtiğimiz hafta Nvidia, Alibaba Group (NYSE:BABA), TikTok'un sahibi ByteDance ve Baidu (NASDAQ:BIDU) gibi büyük Çinli teknoloji firmalarına önümüzdeki yıl teslim edilmesi planlanan yapay zeka çip siparişlerinin ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan en son ihracat kısıtlamalarına tabi olabileceği konusunda bilgilendirildi. Bu bilgi Wall Street Journal tarafından konuya aşina kaynaklara dayandırılarak bildirildi.

Nvidia'nın hisseleri %4,7'lik bir düşüşle 392,30$'a kadar gerileyerek Haziran ortasından bu yana en düşük seviyeye indi. Nasdaq'ın kazançlarına önemli bir katkıda bulunan hisse senedi, 31 Ağustos'ta ulaştığı 493,55 $'lık rekor yüksek kapanışından şu anda yaklaşık %20 aşağıda.

Nvidia'yı en büyük varlıklarından biri olarak tutan Plumb Funds'ın CEO'su ve baş portföy yöneticisi Tom Plumb, hissenin aşırı satıldığını söyledi. Nvidia daha önce bu gelişmelerin kısa vadeli bir etkisi olmayacağını belirtmiş olsa da, uzun vadeyi potansiyel olarak etkileyebilir. Plumb Funds hala güçlü bir çeyrek bekliyor ve Nvidia'yı uzun vadeli harika bir holding olarak görüyor, ancak dalgalanma nedeniyle yeni pozisyon eklemiyor.

Nvidia'dan bir sözcü, gelişmiş çiplerine yüksek bir talep olduğunu ve bunların üretilmesi için genellikle önemli bir teslim süresi gerektiğini belirtti. Şirket, ABD ve diğer ülkelerdeki geniş müşteri yelpazesine sipariş tahsis etmek için çalışıyor. Sözcü ayrıca yeni ihracat kontrollerinin yakın vadede anlamlı bir etkisi olmayacağını belirtti.

Bu ayın başlarında Biden yönetimi, Nvidia ve diğerleri tarafından tasarlanan daha fazla yapay zeka çipinin Çin'e sevkiyatına ihracat kısıtlamaları getirmişti. Bu hamle, Pekin'in ordusunu güçlendirebilecek en son ABD teknolojilerini almasını önlemeyi amaçlıyor.

İran ve Rusya gibi ülkelere yönelik ihracat kontrollerini de içeren yeni düzenlemelerin Kasım ayında yürürlüğe girmesi planlanıyor.

New York'taki Great Hill Capital'in başkanı Thomas Hayes, Nvidia'nın mükemmellik için fiyatlandırıldığını ve hisse senedi satışların 20 katı ve kazançların 40 katından işlem görürken herhangi bir sapmanın önemli bir etkisi olabileceğini öne sürdü.


Haber Kaynağı : 12punto

yapay zeka çip