Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

12 saray ve Kısıklı... Erdoğan'a CHP yönetiminde olmayan yalnızca 'orası' kaldı!

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat Köşkü ve Okluk’taki yazlık sarayla beraber 12 saray ve köşkü kullanıyor. Bunun yanı sıra Üsküdar, Kısıklı'da da evi bulunan Erdoğan'ın CHP yönetiminde olmayan yalnızca 1 köşkü kaldı.

12 saray ve Kısıklı... Erdoğan'a CHP yönetiminde olmayan yalnızca 'orası' kaldı!

HABER MERKEZİ

31 Mart Yerel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre CHP, yüzde 37,74 oy oranıyla birinci parti oldu.

AKP ise yüzde 8'in üzerinde oy kaybederek yüzde 35,49 ile ikinci parti oldu.

Böylece Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı saray ve köşklerden elinde yalnızca Ahlat kaldı.

ÜSKÜDAR DA CHP'YE GEÇTİ

Üsküdar'da CHP adayı Sinem Dedetaş'ın kazanmasının ardından artık Üsküdar'da da Erdoğan CHP belediyelerinin yönettiği ilçede konaklayacak.

ANKARA'DA HER YER CHP'DE 

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Saray da Yenimahalle ilçesine bağlı bulunuyor.

CHP'li Fethi Yaşar'ın yüzde 59,16 oy oranı ile kazandığı ilçede artık Saray da CHP'li belediyeye bağlı olacak.

MARMARİS'TE DE CHP'Lİ BELEDİYE YÖNETECEK

Yazlık Saray'ın bulunduğu Marmaris'te ise CHP'li Acar Ünlü yüzde 44,75 oy oranı ile belediye başkanı seçildi. Böylece Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yazlık sarayı da CHP'li belediyeye bağlı olacak. 

BEŞİKTAŞ'TA 2 SARAY

Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı ve Yıldız Sarayı da CHP'li belediyelere bağlı olacak. Ayrıca ilçede yüzde 64.13 oy oranına ulaşan Rıza Akpolat yeniden belediye başkanı seçildi.

ÜSKÜDAR'DA 1 KÖŞK 1 SARAY 

Üsküdar'da Beylerbeyi Sarayı ve Vahdettin Köşkü de CHP'li Sinem Dedetaş yönetimindeki Üsküdar Belediyesi'ne bağlı olacak.

HUBER KÖŞKÜ VE BEYKOZ KASRI DA CHP'Lİ İLÇEDE 

Beykoz'da CHP'li M. Oktay Aksu'nun yüzde 51,51 oy ile kazandığı ilçede bulunan Huber Köşkü ve Beykoz Kasrı da CHP'li belediyenin elinde olacak. 

FLORYA KÖŞKÜ

CHP'nin kalesi sayılan Bakırköy'de ise yönetim el değiştirmedi. Erdoğan'ın kullanımında olan Florya Köşkü de yeni dönemde yeniden CHP'li belediyeye bağlı olacak.

AYNALIKAVAK KASRI 

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Aynalıkavak Kasrı'da yeni dönemde CHP'li belediyenin elinde olacak. İnan Güney'in yüzde 49,22 ile kazandığı ilçe AKP'den CHP'ye geçti.

ÇANKAYA KÖŞKÜ 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan dışında tüm Cumhurbaşkanlarının kullandığı Çankaya ise yine CHP'nin Ankara'daki kalesi Çankaya'da bulunuyor.

ELİNDE YALNIZCA AHLAT KALDI

Bitlis'in Ahlat ilçesinde bulunan Cumhurbaşkanlığı Ahlat Köşkü ise yerel seçimlerde yüzde 42,01 oy orani ile AKP yönetiminde kaldı. 

Böylece Kısıklı'nın yanı sıra 11 saray ve köşk CHP yönetimindeki ilçelerde bulunurken Erdoğan'ın konaklayacağı ve AKP yönetiminde bulunan tek yer Ahlat Köşkü oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

Ahlat Köşkü yazlık saray Külliye Cumhurbaşkanı Erdoğan 31 Mart Yerel Seçimleri