Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Demirören Grubu'nun verdiği villalar için karar verildi: 65 kişi dava açtı

Demirören Grubu'nun, kredi borcunu ödemek amacıyla Ziraat Bankası'na devrettiği arazi üzerine inşa edilen villalara ilişkin olarak açılan davada mahkeme, villaların inşaat ruhsatlarının iptali talebiyle açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verdi. Bu kararın ardından, davayı başlatan kişiler belediyeye başvurarak inşaatın mühürlenmesini talep etti.

Demirören Grubu'nun verdiği villalar için karar verildi: 65 kişi dava açtı

Demirören Grubu’nun, kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devrettiği araziye inşa edilen villalar ile mahkeme, villaların inşaat ruhsatlarının iptali için açılan davada yürütmeyi durdurma kararı verildi.

Demirören Grubu, Hürriyet Gazetesi dahil bir dizi medya kuruluşunu 5 yıl önce satın almak için Ziraat Bankası'ndan 750 bin dolarlık kredi aldı. Ancak, söz konusu krediyi ödemekte zorlanan Demirören Grubu, Göktürk'te bulunan Kemer Country projesindeki arazilerini bankaya devretti.

Ziraat Bankası, devraldığı arazi üzerinde golf sahalarının da bulunduğu bir gayrimenkul projesi geliştirme kararı aldı. TOKİ iştiraki Emlak GYO ve Ziraat GYO'nun işbirliğiyle, söz konusu alanda 313 villa ve bir rezidans projesi geliştirilmesi için yapılan hasılat paylaşımı sözleşmesi imzalandı.

65 KİŞİ HUKUKA BAŞVURDU

Halk TV'de Dinçer Gökçe'nin haberine göre; Emlak GYO, villaların inşası için Özyazıcı İnşaat AŞ ile sözleşme imzaladı. Ancak, inşaatın başladığı bölgede yaşayan 65 kişi, idare mahkemesine başvurarak inşaat ve tadilat ruhsatının iptalini talep etti.

Eyüpsultan Belediyesi'ne karşı açılan davada, belediye adına yapılan savunmada özetle şu ifadelere yer verildi: "Dava, yasa süresi içinde açılmadı ve davacıların dava açma hakları bulunmuyor. Dava konusu işlemler, imar planlarına ve yasal mevzuata uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Davanın reddine karar verilmesini talep ediyoruz."

İMAR PLANLARI İPTAL EDİLDİ

Haberin kaynağına göre, İstanbul 8. İdare Mahkemesi, dosyaya ilişkin kararını 8 Kasım tarihinde açıkladı. Mahkeme, "telafisi güç zararlar" olabileceği gerekçesiyle, yapı ve tadilat ruhsatlarının yürütmesini durdurma kararı aldı. Aynı zamanda, başka bir dava sonucunda İstanbul 12. İdare Mahkemesi'nin de 25 Eylül 2023'te söz konusu bölgedeki imar planlarını iptal ettiği vurgulandı.

Mahkeme kararının ardından, davacılar 24 Kasım'da belediyeye başvurarak söz konusu bölgede inşa edilen villa projesinin mühürlenmesini talep etti. Başvuruda, mahkemenin ruhsatın yürütmesini durdurduğu ve belediyenin verdiği iznin mahkeme kararıyla askıya alındığı hatırlatıldı.

Avukat Aslı Erdem'in değerlendirmesine göre, "Karar oldukça net. Kararın derhal uygulanması gerekiyor. İnşaatın mühürlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde, ilgili belediye yetkilileri suç işlemiş olacaklardır" şeklinde ifade etti.

LİSTEDE TANIDIK İSİMLER

Bu arada, davayı başlatan 65 kişi arasında, geniş kamunun tanıdığı isimlerin de bulunduğu ortaya çıktı. Basketbol antrenörü Oktay Mahmuti, Hilton Otelleri Türkiye Ülke Müdürü Armin Zerunyan, Prof. Dr. Elif Akpek, oyuncu Zerrin Nişancı, Nazım Kadir Bezmen, Ovi Roditi Gülerşen ile UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Komite Üyesi Mergül Kotil, davayı açan 65 isim arasında yer aldı.


Haber Kaynağı : 12punto

Halk TV İstanbul Ziraat Bankası Dinçer Gökçe Demirören Medya Yıldırım Demirören