Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
38,2634
Dolar
Arrow
34,1520
İngiliz Sterlini
Arrow
45,9557
Altın
Arrow
2934,0000
BIST
Arrow
9.777

Depremzede yurttaştan Murat Kurum'a tepki: 'Her şeyimi kaybettim'

Hatay’da depremde yakınlarını kaybeden bir vatandaşın, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik tepkisi gündem oldu. Depremzede, AKP’ye üye olduğunu belirtirken devletin mal varlığına el koyduğunu ve mağdur edildiğini ifade etti.

Depremzede yurttaştan Murat Kurum'a tepki: 'Her şeyimi kaybettim'

Hatay’da yaşanan büyük depremde yakınlarını kaybeden bir depremzedenin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a yönelik sert tepkisi, Kurum’un İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığı döneminde çekilen bir videoyla yeniden gündeme geldi. Vatandaş, devletin mal varlığına el koyduğunu ve kendisine bir dükkân bile verilmediğini belirterek mağduriyetini dile getirdi.

'HER ŞEYİMİ KAYBETTİM'

Politikyol tarafından paylaşılan videoda, depremzede, Bakan Kurum’a dönerek sert bir şekilde yaşadığı zorlukları anlattı. Depremzede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle dile getirdi:

"Rezerv alan ve riskli alan ilan ettiğiniz yerlerde her şeyimi kaybettim. 50 milyon dolarımı kaybettim. Devlet el koydu. Kira da vermiyorsunuz. Beni hayata mahkûm ettiniz."

'BİR DÜKKAN BİLE VERMEDİNİZ'

Vatandaşın anlattıkları karşısında Bakan Kurum, "Öyle olmaz ama" diyerek cevap vermeye çalıştı. Ancak depremzede, konuşmasına daha da sert bir şekilde devam ederek AKP’ye üye olduğunu ve kendisine hiçbir destek sağlanmadığını belirterek "Öyle oldu ama, 5 kuruş para alamıyorum. Babamdan kalan yerlerden üzerine dört tane dükkân yapıldı. Bir tane dükkân vermediniz. AK Parti üyesiyim. Bana bu yapıldıktan sonra başka vatandaşa neler yapılıyor?" dedi.

Depremzedenin anlattıkları karşısında şaşkınlık yaşayan Bakan Murat Kurum, durumu inceleyeceklerini belirterek vatandaşı yetkililere yönlendirdi. 

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

AKP Murat Kurum Çevre ve şehircilik Bakanlığı