Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.685

Eline Narin’in terliğini ve bir çubuk alıp ‘yaşıyor’ dedi: ‘Deli saçması bir olay’

Diyarbakır’da Narin’i arama çalışmaları devam ederken bir skandal yaşandı. Aram çalışmalarına katılan bir kişi Show TV’de canlı yayına katılarak ellindeki çubuklarla Narin’in yaşadığını ve bulacağını söyledi. Eski AKUT Başkanı Nasuh Mahruki ise 12punto’ya yaptığı açıklamada “Deli saçması” diyerek tepki gösterdi.

Eline Narin’in terliğini ve bir çubuk alıp ‘yaşıyor’ dedi: ‘Deli saçması bir olay’

Türkiye, Diyarbakır’da 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan gelecek haberi bekliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken dün Show TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın programında bir skandal yaşandı. Narin Güran’ın arama çalışmalarına Hatay’dan katılan ARAF adlı bir derneğin üyesi canlı yayında Narin’in terliği ve elindeki çubuklarla canlı yayına çıktı. Arama çalışmalarında yer aldığını söyleyen kişi elindeki çubuğun kan grubuyla çalıştığını Narin’in yaşadığını ve elindeki çubukla Narin’i bulacağını söyledi. 

Uzun yıllar AKUT başkanlığı yapan Nasuh Mahruki bu konuyla ilgili 12 Punto’ya konuştu. Nasuh Mahruki “Deli saçması bir olay. Böyle bir arama-kurtarma yöntemi yok. Bunların kanallara çıkarılması ise tam bir saçmalık” diyerek tepki gösterdi. 

DERNEĞİN BAŞKANI ÖSO’CU

Canlı yayına katılan kişinin mensup olduğu ARAF adlı dernek ise aslında Rize Ardeşen merkezli bir arama kurtarma derneği. Derneğin başkanı ise Murat Kutanis. Rize merkezli bir dernek olmasına rağmen Hatay’da da bir temsilcilik açtılar. Derneğin başkanı Murat Kutanis ise ilginç bir figür. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içerisinde Suriye iç  savaşına katılan Murat Kutanis Instagram hesabında kendisini ÖSO komutanı olarak tanıtıyor.

ÖSO ile birlikte Suriye’deki operasyonlara da katılmış. Ülkücü olan Murat Kutanis 2001-2004 yılları arasında Ardeşen Ülkü Ocakları başkanlığı da yapmış.  Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksekokulunda temizlik personeli olarak çalışan Murat Kutanis’in arama kurtarma çalışmalarına nasıl zaman ayırdığı ise merak konusu oldu.


Haber Kaynağı : 12punto

diyarbakır Narin Güran AKUT