Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Erdoğan ve Esad Riyad zirvesinde: Görüşme olacak mı? Yakın kaynaklar açıkladı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın da bulunacağı İslam Birliği Teşkilatı’nın Gazze için düzenlediği basın toplantısına katılacak. İki ismin de yıllar sonra aynı zirvede bulunması ‘Sürpriz bir görüşme olur mu?’ sorusunu akıllara getirdi.

Erdoğan ve Esad Riyad zirvesinde: Görüşme olacak mı? Yakın kaynaklar açıkladı!

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Riyad'daki İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Gazze Şeridi için düzenlediği olağanüstü toplantısına katılacak. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da zirveye katılmak için Riyad'da olacağı belirtilmişti.

GÖRÜŞME OLACAK MI?

Erdoğan’a yakın kaynakların Sputnik’e yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Riyad'daki İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesi programında Suriyeli mevkidaşı Beşar Esad'la bir görüşmenin yer almadığını vurgulandı.

Bazı kaynaklar Erdoğan ve Esad'ın Riyad'daki zirvede bir araya gelme olasılığını kabul etmiş, Ankara ise bu haberler hakkında yorum yapmamıştı. Eylül ayında Erdoğan, Esad'ın Ankara ile Şam arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sürecinde ‘gözlemci bir tutum’ sergilediğini, Suriye tarafında ise olumlu bir tavır olmadığını söylemişti.

Sputnik’e konuşan kaynak, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programında böyle bir görüşme yok" dedi.



Haber Kaynağı : 12punto

Beşar Esad Recep Tayyip Erdoğan