Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fatih Altaylı'dan 'etki ajanlığı' yorumu: 'O yasa Taha Hüseyin Karagöz'ü bağlamıyor, beni bağlıyor'

Gazeteci Fatih Altaylı, 9.Yargı Paketi'ne dahil edilmesi planlandığı iddia edilen 'etki ajanlığı' konusunu gündeme getirdi. Altaylı, muhalefetin sürece dahil olması çağrısında bulunurken, "O yasa Taha Hüseyin Karagöz'ü bağlamıyor, beni bağlıyor. O yasa bana karşı kullanılabilir. Özgürlük arayışı insanın adında kalmamalı" dedi.

Fatih Altaylı'dan 'etki ajanlığı' yorumu: 'O yasa Taha Hüseyin Karagöz'ü bağlamıyor, beni bağlıyor'

Gazeteci Fatih Altaylı, Youtube kanalında, TCK'da suç kabul edilecek unsurlara 'etki ajanlığı' ve 'Türkiye aleyhine propaganda' gibi kapsamlar ekleneceği iddiaları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' gibi suçlarıın kapsamının genişletip, 'etki ajanlığının' da eklenmesinin söz konusu olup olmayacağı yönündeki soruya Altaylı şöyle yanıt verdi:

METİN CİHAN ÖRNEĞİ

"Yumuşama yalan dolan. Birincisi, 'etki ajanlığı' somut bir şeyse ülkelerin kendini korumak için hiçbir ülkede o ülkeyi karıştırıcı bir şey yapamazsın ama beni korkutan zaten bağımsız olmayan bir yargıda tespiti müpem, şüpheli, kolay olmayan ve tamamen algı yönetimine dayalı bir takım suçlar icat edip insanları suçlamaya başlarsanız iyi sonuç vermez.

Doğru bir haberi yazmış birini etki ajanlığıyla nasıl suçlayabilirsiniz? Doğru mu doğru. Metin Cihan, İsrail'le ticaret yapılıyor haberini patlatan... Sen bu gazeteciyi alıp atsan içeri daha haberi koyduğu gün etki ajanı Türkiye'yi karıştırmak istiyor diye, haber doğru, doğruymuş. Ne olacak? O haberi kim takip ettirecek? Kim gerçeğin peşine düşecek? Nasıl çıkacak bunlar ortaya? 

"İKTİDAR ALEYHİNE OLAN ŞEYLERİ DEVLET ALEYHİNE GİBİ ALGILAR..."

Böyle şeylerden özellikle özgür medya, bağımsız medya adına hakiakten çok korkarım ama sen iktidar aleyhine olan şeyleri devlet aleyhine gibi algılar, iktidar aleyhine olan şeyleri etki ajanlığı içerisine sokup gerçekleri gölgelemeye çalışırsan bu bambaşka bir şey. 

Yargının da yeterince bağımsız olmamasından, insanlara acı çetkiren bir süreç olmasından dolayı ben bundan korkarım. 

CHP'YE 'MÜFREDAT' ELEŞTİRİSİ

CHP'nin müfredatla ilgilli fikrini bilmiyoruz, bununla ilgili tek kelime söylemiyor. Sağlıklı rapor hazırlatıp kamuoyu ile paylaşmıyor ama Cübbeli Ahmet ile ziyaretini biliyoruz. 

Ana muhalefet nedir? Üstelik iktidardan yüksek oya sahip muhalefet ne yapar? İşte bunları yapar. Bu yasayı konuşmak benim işim olmamalı. Muhalefete önderlik eden siyasilerde olmalı. Kalkıp abuk sabuk gündemlerle bizi oyalamamalı muhalefet. Çünkü o müfredattaki eksiklik sadece benim değil senin çocuklarına da etki etmeyecek. İktidar sahiplerinin çocuklarına da etki edecek. Ya da iktidarı destekleyenlerin çocuklarının da geleceğini karartaracak. Kalk sen bunları anlat kardeşim.

ÖZGÜR ÖZEL'E GÖNDERME

O yasa Taha Hüseyin Karagöz'ü bağlamıyor, beni bağlıyor. O yasa bana karşı kullanılabilir. Özgürlük arayışı insanın adında kalmamalı."


Haber Kaynağı : 12punto

Taha Hüseyin Karagöz Fatih Altaylı etki ajanlığı Özgür Özel