Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Filistin eylemine müdahale tartışması: İstanbul Valisi’nden bir gün sonra açıklama geldi

İsrail’le ilişkilerin sonlandırılmasını isteyen gruba polis sert müdahale etmiş, 43 kişiyi gözaltına almıştı.

Filistin eylemine müdahale tartışması: İstanbul Valisi’nden bir gün sonra açıklama geldi

Filistin İçin 1000 genç isimli grup dün Odakule önünde Filistin’e destek eylemi düzenlemek istedi. İsrail’le ilişkilerin sonlandırılmasını isteyen gruba polisin sert müdahalesi kamuoyunda çok tepki çekti.

Kamuoyunda tartışılan müdahaleyle ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan açıklama gelmişti. İstanbul Valiliği ise sessizliğini korumuştu. İstanbul Valisi Davut Gül, tartışılan müdahaleden bir gün sonra sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınlayarak sessizliğini bozdu. 

Filistin’le ilgili son 6 ayda 947 etkinliğe izin verdiklerini vurgulayan Vali Gül, beşinci kol faaliyeti nitelendirmesi yaptı. Vali Gül şunları yazdı:

“İstanbulda, Filistin’e destek, israili protesto etmek amacıyla son 6 ay içerisinde 947 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Tarihinde hiç bir gösteriye tahsis edilmeyen Galata köprüsü dahil, makul olan tüm talepler karşılanmıştır. Tüm toplumsal olaylarda olduğu gibi Filistin konusunda da genel güvenliği etkilemeyecek her yere izin verilmektedir.

Farklı şer odaklarının ittifakıyla oluşturulan marjinal grupların ‘iyi niyetli’ vatandaşlarımızı kullanarak devletimizin ve milletimizin fedakarlıklarını yok sayıp beşinci kol faaliyetleri yaptığının farkındayız! Katil aranıyorsa İsrail’e ve kendilerine destek veren aynı dış güçlere baksınlar…”


Haber Kaynağı : 12punto

Ali Yerlikaya Davut Gül Filistin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İçişleri bakanı İstanbul Valiliği