Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak son yolculuğuna uğurlandı

Yaşamını yitiren fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak, Ermeni Kilisesi'nde gerçekleşen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Fotoğraf sanatçısı Manuel Çıtak son yolculuğuna uğurlandı

Şişli Feriköy'deki Surp Vartanants Ermeni Kilisesi'ndeki cenaze töreninde Çıtak'ın eşi Şebnem İşigüzel ile çocukları taziyeleri kabul etti.

Çıtak'ın akrabaları, sevenleri ve dostlarının katıldığı töreni Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan yönetti. Kilise ortasındaki katafalka konulan naaş etrafında, tören boyunca İncil ve dualar okundu.

Manuel Çıtak'ın cenazesi daha sonra Şişli Ermeni Mezarlığı'nda toprağa verildi. Kalp krizi sonucu 61 yaşında hayatını kaybeden fotoğraf sanatçısı Çıtak, kent yaşamı, insan ve çevre gibi çeşitli konularda çektiği fotoğraflarıyla tanınıyordu.

MANUEL ÇITAK KİMDİR?

Malatya’da 1962 yılında dünyaya gelen Manuel Çıtak, eğitimini İstanbul’daki Saint Michel Lisesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Grafik Bölümü’nde tamamladı. Üniversite eğitimi döneminde çıktığı Türkiye seyahatleri sırasında fotoğraf çekimlerine başlayan Çıtak, ağırlıklı olarak insan ve portre çalıştı. 

Basın kuruluşlarından bağımsız şekilde fotoröportajlar yapan Çıtak’ın eserleri, yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli dergi, gazete ve kitaplarda yayımlandı. Çıtak, 1994’te “Madenciler” ve 1996’da ise “Kilyos” panoramaları gibi belgesel fotoğraf çalışmaları yaptı. Yazar Şebnem İşigüzel ile evli olan Çıtak iki çocuk babasıydı.

 

Haber Kaynağı : AA

İlgili Haberler