Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İletişim Başkanlığı'ndan 'İstiklal Marşı' ve Atatürk pankartı' krizi iddialarına cevap

İletişim Başkanlığı, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak Türkiye Süper Kupa Final müsabakasında 'İstiklal Marşı'nın okunmasına ve Türk Bayrağı'nın açılmasına izin verilmeyecek' şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

İletişim Başkanlığı'ndan 'İstiklal Marşı' ve Atatürk pankartı' krizi iddialarına cevap

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bu akşam oynanacak olan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi "İstiklal Marşı" ve "Atatürk pankartı" krizi yaşandığı iddia edildi.

Yasağı koyan Suudi hükümeti yetkililerinin direkt "Kral'ın adına konuşuyoruz" diyerek iki kulübe de hem tişört hem de pankart konusunda yasak koyduğu öne sürüldü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak 'Türkiye Süper Kupa Final maçında İstiklal Marşı'na ve Türk Bayrağı'na izin verilmeyecek' iddialarının gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

KURUMDAN YAPILAN YAZILI AÇIKLAMA:

"Bazı basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medyada paylaşılan, 'Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanacak Türkiye Süper Kupa Final Maçında İstiklal Marşımız ve Türk Bayrağına izin verilmeyecek' şeklindeki iddialar doğru değildir.

Süper Kupa maçı öncesinde sahada Türk Bayrağı, her iki kulübün bayrakları ve Turkcell Süper Kupa bayrağı açılacaktır. Işık şovları ile açılış seremonisi ve şehitlerimiz için gerçekleştirilecek 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okunacaktır."


Haber Kaynağı : 12punto

Suudi Arabistan Fenerbahçe Galatasaray Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı

İlgili Haberler