Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

İsrail hükümetine karşı ciddi iddia: Eski Savunma Bakanı Hamas'ın operasyonunu belgelemiş

İsrail'de 2016 yılında hükümete, Hamas'ın bir saldırı düzenleyebileceği yönünde bir belge sunulduğu ancak o dönemde bunun ciddiye almadığı iddia edildi.

İsrail hükümetine karşı ciddi iddia: Eski Savunma Bakanı Hamas'ın operasyonunu belgelemiş

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth, konuyla ilgili yayımladığı haberde; Başbakan Binyamin Netanyahu'nun savaşın başından beri sarf ettiği "Gazze'deki durumun tehlikeli boyutta olduğunu bilmediğini" ifadelerine dikkat çekti.

Haberde, eski Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın 21 Aralık 2016'da hazırladığı ayrıntılı belgede, "Hamas'ın, Yahudi yerleşim yerlerini ele geçirmesi ve orada bulunanların rehin alınması dahil olmak üzere çatışmayı gelecekte, İsrail topraklarına taşımayı planladığı ama bunun hiçbir siyasi veya güvenlik yetkilisi tarafından ciddiye alınmadığı" belirtildi.

'AYRINTILI ANLATILDI'

Haberde, belgede profesyonel güçlerin İsrail topraklarına sızması, Gazze çevresindeki yerleşim yerlerinin ele geçirilmesi ve orada bulunanların rehin alınması da dahil "Hamas'ın niyetlerinin ayrıntılarıyla anlatıldığı" ifade edildi.

"Çok gizli" olarak sınıflandırılan belgede, ana hedefin "2022 yılına kadar İsrail'in yok edilmesi ve tüm Filistin topraklarının kurtarılması" olduğu kaydedildi.

Belgenin, Ekim 1973'teki Yom Kippur Savaşı'nın sonuçlarından daha kötü sonuçları öngördüğü belirtilen haberde, ancak Başbakan Netanyahu ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot da dahil, uyarının muhataplarının hiçbirinin bu senaryoyu hak ettiği kadar ciddiye almadığı öne sürüldü.

İsrail hükümetinden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.


Haber Kaynağı : AA

Filistin Gazze İsrail Benyamin Netanyahu

İlgili Haberler