Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

İZSU Genel Müdürü tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

İzmir'de iki kişinin ölümüne sebep olan elektrik faciasının ardından gözaltına alınan 11 kişiden 9'u tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Tutuklamaya sevk edilenlerin arasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın da bulunduğu öğrenildi.

İZSU Genel Müdürü tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

İzmir’in Konak ilçesinin Alsancak semtinde 12 Temmuz’da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz (23) ve İnanç Öktemay’ın (44) elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirmesiyle ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 10 şüpheli ifadelerin alınmasının ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edildi. Ordu'da yakalanan 1 şüpheli ise SEGBİS aracılığıyla ifadesini verdi.

TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ

Savcıya 6 saat boyunca ifade veren 11 kişiden 9’u tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Cumhuriyet'ten Yusuf Körükmez'in haberine göre; tutuklama talebinde bulunulan kişiler arasında İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan'ın da olduğu öğrenildi.

İKİ ŞÜPHELİYE EV HAPSİ VERİLDİ

İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin gözaltına alınan 11 şüpheliden 2'sine ev hapsi verildi, diğerleri serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında olayla ilgili bilirkişi raporunun hazırlanmasının ardından dün gözaltına alınan İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve eski İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel'in de aralarında bulunduğu 10 zanlı, cumhuriyet savcılığındaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları hakimlikçe yeniden sorgulandı.

Hakimlik, bu kişilerden aralarında Erdoğan, Köseoğlu ve Yüksel'in de bulunduğu 8'inin yurt dışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına, 2'sine ise ev hapsi verilmesine karar verdi.

Soruşturma çerçevesinde Ordu'da yakalanıp Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesi alınan 1 kişi de savcılıktan serbest bırakıldı.

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da sağanak sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Olaya ilişkin soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 51 şüpheliden 48'i yakalanmıştı. Bu kişilerden 14'ü tutuklanmıştı.

CHP’Lİ ASLANOĞLU'NDAN TEPKİ

Adliyeye gelen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Bu sürecin siyasallaştırılmasına karşıyız. Devletin Genel Müdürü, usulünce devlet adabıyla davet edilir, savcılığa gelir ve bilgilerini verirdi. Gözaltına alınıp geceyi karakolda geçirmesi bir algı oyunudur. Arkadaşlarımızın bilgisine tabi ki başvurulacak ancak bu işin siyasallaştırılmasına karşı olduğumuzu ifade ediyoruz.

Bölgede yaşayan vatandaşların ve esnafların ifadeleri var. Savcılık elindeki ifadelerde de var. Hem Büyükşehir hem de Gediz Elektrik’in kayıtlı telefonlarına gelen onlarca ihbar var. Ocak ayından sonra bölgede kaçak elektrik olduğuna ve sokak hayvanlarının zarar gördüğüne ilişkin şikayetler var. Orada bir elektrik kaçağı olduğunu bilinmesine rağmen bir müdahalenin yapılamadığı gibi bir bilgi var” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Tunç Soyer de adliyeye gelerek sanıkların ailelerine destek verdi.

Daha önce soruşturma kapsamında gözaltına alınan 30 kişiden 14'ü tutuklanmıştı.


Haber Kaynağı : 12punto

adliye CHP elektrik akımı GDZ Elektrik İzmir Adliyesi Kaçak izsu