Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,6648
Dolar
Arrow
33,9136
İngiliz Sterlini
Arrow
44,6300
Altın
Arrow
2790,0000
BIST
Arrow
9.490

Kan lekeleri bulunmuştu... Valilikten konu ile ilgili açıklama geldi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışmaları devam ediyor. Kız çocuğunun evine 20 metre mesafede kayalıklarda tespit edilen kan lekeleri, jandarma tarafından incelemeye alındı. Valilik, kan lekesi ile ilgili yaptığı açıklamada "Kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir" dedi.

Kan lekeleri bulunmuştu... Valilikten konu ile ilgili açıklama geldi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta Kuran kursundan çıktıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları aralıksız sürüyor. Küçük kızın evine yaklaşık 20 metre mesafede, yakınları tarafından kayalıklar üzerinde tespit edilen kan lekeleri, arama çalışmalarını yeni bir boyuta taşıdı.

Jandarma ekipleri, olay yerinde önlem alarak incelemelere başladı. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından, kan lekelerinin kime ait olduğu tespit edilecek.

NE OLMUŞTU?

Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos günü saat 15.00 sıralarında kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’dan haber alınamaması üzerine ailesi yetkililere başvurmuştu. Bunun üzerine 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri geniş çaplı bir arama çalışması başlattı.

AFAD bünyesindeki dalgıçlar, kayıp kızı bulmak amacıyla sulama kanalında yaklaşık 20 kilometrelik bir alanda arama çalışması gerçekleştirdi. Diğer arama kurtarma ekipleri ise mahallenin çevresi, kayalıklar, pamuk ve mısır tarlaları, atıl alanlar, boş evler, ahırlar, samanlıklar ve evlerin bahçelerinde titiz bir arama yürüttü.

Jandarma ekipleri, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçları da ararken, küçük Narin’in baba ve annesi Arif ve Yüksel Güran çifti, kızlarından gelecek müjdeli haberi bekliyor.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilikten yapılan açıklamada, bazı medya organları ile sosyal medya hesaplarında, kayıp olarak aranan Narin Güran'ın evine yakın bir bölgedeki kayalıklar üzerinde kayıp kız çocuğuna ait olduğu iddia edilen kan lekelerinin bulunduğu şeklinde haber ve paylaşımların yer aldığının görüldüğü bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir. Her türlü önemli gelişmeden kamuoyu vakitlice bilgilendirilecektir."

 


Haber Kaynağı : 12punto

İlgili Haberler

diyarbakır narin