Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

'Kaza Tutanağı'nda e-Devlet dönemi başladı

Trafik kazaları sonrasında doldurulan kaza tutanağı artık e-Devlet üzerinden doldurulabilecek.

'Kaza Tutanağı'nda e-Devlet dönemi başladı

e-Devlet’e eklenen yeni hizmet sayesinde kaza tutanaklarını doldurmak ve sigorta şirketleriyle iletişime geçmek artık mümkün. Yeni “Kaza Tutanağı Düzenleme” hizmeti ile sürücüler, kazalarını kolayca bildirebilecek.

Bu hizmet sayesinde vatandaşlar e-Devlet’in iOS ve Android platformlarındaki mobil uygulamasını kullanarak kaza tutanağı oluşturabilecek.

Kaza tespit tutanağı oluşturmak için arama kutusuna “Kaza Tutanağı Düzenleme” yazmanız gerekiyor. Ardından hizmet sayfasında kazanın tarihi, yeri, katılan araçlar ve diğer detayları girmelisiniz. Girilen bilgiler kontrol edildikten sonra tutanağı kaydetmek mümkün.

Hizmetin en önemli avantajı, tutanak bilgilerinin doğrudan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’ne (SBM) aktarılması oldu. Böylece sigorta şirketleri kazanın meydana geldiğinden anında haberdar olacak. Hasar tespitine ve tazminat ödeme süreçlerine de hızla başlayabilecek.

Telefonla sigorta şirketini arama ve tutanak kopyalarını gönderme gibi zaman alan süreçten kurtulmuş olacaklar. e-Devlet’ten anında rapor düzenleyip takibini online olarak yapabilecek.


Haber Kaynağı : 12punto

düzenleme kaza ödeme sigorta şirketi rapor telefon