Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891

Kılıçdaroğlu'ndan Van'daki olaylara sert tepki. 'Ateşle oynuyorsun'

Van Büyükşehir Belediyesi, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme yeterliliğinin olmadığı kararı sonrası AK Parti adayı Abdulahat Arvas'a geçti. Yaşanan bu gelişmeye tepki gösteren CHP eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'Van halkı kararını verdi' dedi. Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yazdığı satırlarla isim vermeden Erdoğan'a seslendi.

Kılıçdaroğlu'ndan Van'daki olaylara sert tepki. 'Ateşle oynuyorsun'

Van Büyükşehir Belediyesi için Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) aday olan ve yüzde 55 oyla seçilen Abdullah Zeydan'ın "memnu (yasaklı) haklarının geri alınması" üzerine, mazbata yüzde 27 oy alan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) adayı Abdulahat Arvas'a verildi.

Yaşanan bu gelişmenin ardından pek çok siyasi isimden tepki geldi.

Süreci hukuksuzluk olarak tanımlayan isimler yanlıştan dönülmesi gerektiğini söylerken, CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Van'da yaşananlara şu sözlerle tepki gösterdi:

"BOP EŞBAŞKANI ATEŞLE OYNUYORSUN! 

Bu ülkenin temelleri demokrasi üzerine kuruldu. Sen değil, efendilerin gelse bunu değiştirmeyecek. Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer. Demokrasinin ve adaletin gereğini yap kazanana mazbatasını ver!

Senin şahsında arkandaki karanlık güçlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik bir hukuk Devletidir, bunu asla değiştiremeyeceksiniz!

Abdulahat Arvas sanada iki çift lafım var. Şerefli ol ve eline tutuşturdukları kağıt parçasını derhal yırt at! At ki Van'da alnı açık gezebilesin. Çocuklarının ve Van halkının yüzüne bakabilme fırsatını kaçırma!


Haber Kaynağı : 12punto