Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Mezuniyet törenindeki kıyafet skandalında son perde: Bakan Tekin neden müdüre sahip çıktı

Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nin okul bahçesindeki mezuniyet törenine kız öğrenciler kıyafetleri gerekçe gösterilerek alınmadı. Öğrenciler ve veliler tepki gösteri. Okul kapısında kalan öğrencilerin videosu gündeme oldu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise “basit bir olay” diyerek okul müdürü Ahmet Korkmaz’a destek çıktı. 12Punto, Bakan Tekin’in desteğinin perde arkasında ne olduğunu araştırdı. Okul müdürü Korkmaz’ın kitabında ve okuldaki etkinliklerde AKP politikalarını izlediği ortaya çıktı.

Mezuniyet törenindeki kıyafet skandalında son perde: Bakan Tekin neden müdüre sahip çıktı

Kocaeli’nin Gebze ilçesine bağlı Kirazpınar Mahallesi’nde bulunan Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde öğrenciler için okul yönetimi tarafından bahçede mezuniyet töreni düzenlendi. 

Aslında öğrenciler kendi aralarında para toplayarak mezuniyet balosunu okul dışında bir mekanda yapmak istiyorlardı. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaklaşık 10 gün önce yayınladığı genelge nedeniyle buna izin verilmedi. Gebze genelinde de mezuniyet töreni yapılan okullarda bir sorun yaşanmadı. Alaettin Kurt Anadolu Lisesi’nde ise okul müdürüyle öğrenciler ve veliler karşı karşıya geldi. 

Mezuniyet töreni için okula gelen bazı kız öğrenciler, yönetmeliğe aykırı kıyafetler giydikleri gerekçesiyle törene alınmadı. Öğrencilere kapı kapatılırken, bazı veliler ve öğrenciler, okul yönetimine tepki gösterdi. Veliler ve okul yönetimi arasında tartışma çıktı. Okul müdürü Ahmet Korkmaz da okul kapısına kadar gelip öğrencilerin içeri alınmamasını istedi. Yaşanan gerginlik üzerine yapılan ihbarla okula jandarma ekibi sevk edildi.

Öğrenciler ve velililer sosyal medya üzerinden video paylaşarak yaşananları duyurdu. Okul kapısında kalan öğrencilerin videosu gündeme oldu.

İKİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Kocaeli Valiliği ise mezuniyet töreni tartışmasına ilişkin iki müfettiş görevlendirdi. Valilikten yapılan açıklamada ise “Gebze ilçemizdeki bir okulun mezuniyet töreninde meydana geldiği iddia edilen ve bazı sosyal medya hesapları ile basında yer alan iddia ve haberlerle ilgili olarak gerekli incelemeleri yapmak üzere Valiliğimizce iki Eğitim Müfettişi görevlendirilmiştir.  Konu tüm yönleriyle incelenmektedir” denildi. 

“GİYMEDEN ÖNCE KIYAFETİNİ GÖSTER”

Eğitim İş Kocaeli 2 Nolu Şube Başkanı Bülent Metin, mezuniyet töreni tartışmasının ayrıntılarını 12Punto’ya anlatmıştı. Başkan Bülent Metin, “Öğrencilere mezuniyet töreninde giyecekleri kıyafetleri öncesinden göstermeleri istenmiş. Kıyafetine onay çıkan öğrencilerin programa dahil edileceği söylenmiş. İdare ‘giymeden önce kıyafetini göster’ demiştir. Tören günü de okul yönetimi kendince kıyafet incelemesi yapıp öğrencileri okula almamış ve hem öğrenciler hem de veliler kapıda kalmıştır” demişti. 

İlgili haberimizi aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz: 

https://12punto.com.tr/gundem/lisedeki-mezuniyet-toreni-skandalinda-12punto-whatsapp-mesajina-ulasti-giymeden-once-kiyafetini-goster-40913

“ÖĞRETMENLER YÖNETİME DESTEK VERMELİ”

Alaettin Kurt Anadolu Lisesi yönetimi tarafından da bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada öğrenci ve veli olmayan kimselerin sosyal medyada yayın yaptığı, bu yayınlarda öğrencilerin okula alınmadığı şeklinde ithamlarda bulunulduğu belirtildi. Okul yönetimi mezuniyet töreninin “sorunsuz” gerçekleştiğini öne sürüp herhangi bir olay yaşanmadığını iddia etti. 

Okul Yönetimi resmi açıklamada mezuniyet töreni sırasında bir olay yaşanmadığını iddia ederken okulun WhatsApp grubu yazışmasında ise yönetime destek çağrısı yaptı. 

12Punto’nun ulaştığı WhatsApp mesajında, öğretmenlere çağrı yapılarak “Dün akşam bir oldu bittiye getirmeye çalışarak bizi ‘istediğimizi yaparız’a getirmeye çalıştı bazı öğrenci ve veliler. Tüm öğretmen kadrosu olarak okul yöneticilerimizin yanında olduğumuzu gösterme vakti değil midir? Uygulanan psikolojik ve sosyolojik şiddete karşı tüm sendika mensubu arkadaş bir duruş sergilemeli diye düşünüyorum” denildi. 

İşte Alaettin Kurt Anadolu Lisesi yönetiminin WhatsApp mesajı:

MİLLİ EĞİTİM BAKANI TEKİN’DEN OKUL MÜDÜRÜNE DESTEK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konuk olduğu Habertürk’te olaya ilişkin ilk değerlendirmesini yaptı ve  “Okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış” diyerek lisenin müdürü Ahmet Korkmaz destek verdi. Bakan Tekin açıklamasının devamında ise kız öğrencilerin kıyafetleri üzerinden yapılan tartışmayı sanki yer sorunu varmış gibi göstererek “Velilere 'mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?' diye sormuş. Katılım listesi almış. Listede olmayan kişilere 'yer kalırsa sizi alırız' diye başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. Ekranlara, sosyal medyaya düşen olumsuz görüntüler çıkıyor. Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştür” dedi. 

Oysa, olayı araştırmak üzere iki müfettiş görevlendirilmişti. Kurum içinde yapılacak soruşturma öncesinde Bakan Tekin’in bu sözlerinin soruşturmaya “gölge düşürdüğü” yorumu yapıldı. 

Peki, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfettişlerin soruşturmasının sonucu beklemeden neden okul müdürü Ahmet Korkmaz’a destek vermişti?

Hatırlayalım, okulun WhatsApp grubunda da öğretmenlerden okul yönetimine destek vermeleri isteniyordu ve sendikanın da bu konuda harekete geçirileceği belirtiliyordu. 

12Punto, Ahmet Korkmaz’ın kitabını ve okulda düzenlediği etkinlikleri inceledi. 

Okul müdürü Ahmet Korkmaz tez çalışmasını “4+4+4 Eğitim Sistemi” adıyla kitap haline getirmiş ve 2022 yılında yayınlanmıştı. AKP iktidarı 2012 yılında 4+4+4 sistemini tepkilere rağmen getirmişti. Bu sistemle okullaşmanın azaldığı ve çocuk işçiliğin önünün açıldığı eleştirileri vardı. Ahmet Korkmaz ise bu kitabında AKP’nin 4+4+4 eğitim sistemini savundu. Kitabın tanıtımında şu ifadeler yer aldı: “4+4+4 Eğitim Sisteminde Başarı Başlangıçta birçok tepkinin dile getirildiği bir sistem olan 4+4+4 Eğitim Sistemi günümüzde gelinen noktada hedeflerine ulaşmada başarılı bir performans sergilediği tespit edilmektedir. Özellikle mesleki eğitime yönelik atılan adımlar sistemde ortaya çıkan devam problemini kısa sürede kazanıma dönüştürmüştür. 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında ortaöğretime yerleşemeyen veya başvuru yapmayan tüm ortaokul mezunu öğrencilerin açıköğretim liselerine doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kaydedilmesi yöntemiyle okullaşma oranında %100'lük bir orana ulaşılmıştır.

İşte o kitap: 

 

Okul müdürü Ahmet Korkmaz’ın AKP politikalarını benimsediği tek ayrıntı kitabı değil…

Şimdi de Müdür Korkmaz’ın okulda düzenlediği etkinliklere bakalım.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olduğu TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı) ile etkinlikler dikkat çekiyor. 

Gebze TÜGVA Temsilcisi Sedat Turan, okulda toplantı düzenlemişti.

Alaettin Kurt Anadolu Lisesi e-spor takımı TÜGVA organizasyonuna birinci olunca müdür Korkmaz “TÜGVA Gebze başkanı Sedat Turan’a da teşekkür ediyoruz” diyordu.

TÜGVA Kariyer Günleri programı için okula Muhammet Şimşek davet edilmişti ve Şimşek ayrıca karşımıza AKP Gebze İl Başkanlığı’nı ziyaret ederken çıkıyordu. 

Elbette TEKNOFEST yarışması da müdür Korkmaz’ın paylaşımlarından biriydi.


Haber Kaynağı : 12punto

mezuniyet töreni kocaeli Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Ahmet Korkmaz