Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı: 'Japonya'da bir kişi bile ölmedi'

Deprem açıklamaları yurt genelinde süren sarsıntılar nedeniyle gündemde yer almaya devam ediyor. Naci Görür, Yüksekova'da 4,4, 3,5 ve 4,5 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası açıklamalarda bulundu.

Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı: 'Japonya'da bir kişi bile ölmedi'

Naci Görür, Yüksekova'da meydana gelen depremler sonrasında, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine atıfta bulunarak açıklamalarda bulundu. Görür, Hakkari ve Bitlis/Zagros bindirme kuşağına dikkat çekerek, Adıyaman-Hakkari arasında, Tunceli ve Bingöl'de deprem dirençli kentlerin faaliyetlerine devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, depremden korkmamak için depreme hazır olmanın önemine dikkat çekti. Japonya'da meydana gelen 7'nin üzerindeki depreme rağmen can kaybının olmamasını örnek göstererek, Türkiye'de de deprem dayanıklı şehirlerin önemini vurguladı ve bu yönde kampanyalara katılım çağrısında bulundu.

Naci Görür, X hesabından yapmış olduğu paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Arkadaşlar, bugün daha önce yazdığım bazı tweetleri tekrar gönderdim. Bu tweetlerde Hakkari ve Bitlis/Zagros bindirme kuşağına dikkati çekiyoruz. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Adıyaman-Hakkari arasında ve Tunceli ve Bingöl’de deprem dirençli kentler faaliyetleri sürdürülmelidir. Depremden korkmamak depreme hazır olmakla mümkün. Bakın bugün Japonya’da 7’nin üzerinde deprem oldu 1 kişi bile ölmedi. ÜLKEMİZDE DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ. Kampanyaya yazılarak, talep ederek katkı veriniz.”


Haber Kaynağı : 12punto

AFAD Deprem Hakkari Naci Görür Japonya