Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Ne olacak bu özel okul öğretmenlerinin hali?

Ülkede yaşanan ekonomik kriz çalışan kesimleri bir hayli zorlarken bu kemsin içerisindeki özel okul öğretmenleri de maalesef üzerlerine düşen zorlanmayı son nefeslerine kadar hissediyor.

Devlette çalışan öğretmenlerin maaşı ile özel okul öğretmenlerinin maaşı arasındaki fark giderek artıyor. Özel okul öğretmenlerinin çoğu devlet öğretmenlerinin ancak yarısı kadar maaş alabiliyor. Hatta bu maaşı bile kurumların çoğunun düzensizliği nedeniyle zamanında alamıyorlar.

Hal böyle olunca özel okul öğretmenleri  artık isyan noktasına gelmiş durumda. Durumun çözüm için MEB’den talepleri daha önceleri yürürlükte olan ancak nedense sonradan kaldırılan ‘taban maaş’ uygulamasına geri dönülmesi. Bu isteklerini de bizzat bakana ilettiler. Ancak henüz somut bir adım atılmış değil.

MEB bu konuda adım atmazsa  özel okul öğretmenlerini sefalete terk edecek. Peki neden adım atılmıyor?

Nedeni belli aslında özel okullar bu maaşları ödeyemeyecekleri için ‘taban maaş’ uygulaması  istemiyor. Mevcut durumda da maalesef bakanlık öğretmenler yerine kurum sahipleri lehine hareket ediyor.

Umarım MEB bu tavrını yakın zamanda değiştirecek ve özel kul öğretmenlerinin başta maaşlar olmak üzere özlük haklarına sahip çıkacak. Zira bu vurdumduymazlık MEB’in özel okul öğretmenlerine üvey evlat muamelesi yaptığı anlamına gelir.

Unutmayalım ki, MEB Sadece devlet öğretmenlerinin değil, tüm öğretmenlerin bakanlığıdır. Sayın Yusuf Tekin’in bu bilinçle özel okul öğretmenlerine yaklaşacağını ve bu durumu öğretmenler lehine çözeceğini umuyorum. 

Bir söz de özel okula çocuğunu gönderen ebeveynlere etmek gerekirse, öğretmenin maaşını düşük isteyen bir okulun çocuğunuza faydalı olması mümkün değildir.

Unutmayın ki, öğretmen mutsuz, umutsuzsa o okuldan hayır gelmez. 

Sizler de okulunuzdaki  öğretmenlere sahip çıkın, öğretmenlerin ekonomik durumunu ve maaşlarını mutlaka sorgulayın ki kurum sahipleri de bu hususta adım atmak zorunda kalsın.