Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,9216
Dolar
Arrow
34,0763
İngiliz Sterlini
Arrow
45,0830
Altın
Arrow
2804,0000
BIST
Arrow
9.884

Narin Güran cinayetinde adli tıp kurumu ön raporu açıklandı

Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni bir gelişme daha yaşandı. Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun ön raporuna göre Narin'in üzerinde başka birinin DNA'sına rastlanmadı.

Narin Güran cinayetinde adli tıp kurumu ön raporu açıklandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos tarihinde kaybolan ve kaybolduktan 19 gün sonra Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma derinleşiyor. 

Narin cinayetiyle ilgili amcası Salim Güran ve itirafçı Nevzat Bahtiyar tutuklanırken 22 şüphelinin ise adliyedeki işlemleri devam ediyor. 

22 zanlının adliyedeki işlemleri sürerken Narin Güran cinayetiyle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı.

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun ön raporu açıklandı. 

Açıklanan rapora göre Narin'in üzerinde amca Salim Güran dışında kimsenin DNA'sına rastlanmadı. 

"YANLIŞ BİR TANIMLAMA VAR"

Diyarbakır Baro Başkanı Av. Nahit Eren, yaptığı açıklamada bunun bir ön rapor olmadığını, Diyarbakır Tıp Kurumu’nun Narin’in bedeni ve Narin’in içinde bulunduğu torbadan aldığı numunelerde üçüncü şahıslara ait bir DNA örneği çıkabilme ihtimaline ilişkin rapor olduğunu söyledi.

“Yanlış bir tanımlama var” diyen Eren, “Adeta Narin’in ölümüne ilişkin, sebebe ya da sebebin tespiti konusunda bir rapormuş gibi bir algı var. Hayır, bu rapor sadece Narin’in üzerinde bulunan üçüncü bir şahsa ait DNA örneğinin çıkıp çıkmamasına ilişkin bir rapor.

19 gün gibi uzun bir süre içerisinde su altında kalmış olması nedeniyle bu yönde bir tespitin yapılmasına ilişkin koşulları ortadan kaldırıyor. Daha doğrusu muhtemel bir numune varsa üçüncü şahsa ilişkin de maalesef bu süre zarfı içeresinde tespit konusunda süreci zorlaştırıyor.

Gelen raporda bunu doğrulamış oluyor. 19 süre zarfı içerisinde Narin üzerinde bu sebepten dolayı üçüncü şahsa ilişkin DNA örneğinin çıkmadığını söyleyebiliriz. Henüz ölüm sebebine ilişkin ve birçok verinin gönderildiği İstanbul Tıp Kurumundan rapor gelmedi” dedi.


Haber Kaynağı : İHA

İlgili Haberler

Adli Tıp Kurumu Cinayet diyarbakır DNA