Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Rusya'da sinagog ve kiliseye silahlı saldırı: 20 ölü 46 yaralı

Rusya'ya bağlı Dağıstan'da bir sinagog, bir kilise ve bir polis kontrol noktasına düzenlenen saldırıda 20 kişi öldü 46 kişi yaralandı.

Rusya'da sinagog ve kiliseye silahlı saldırı: 20 ölü 46 yaralı

Rusya'ya bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Tatyana Belyayeva, Mahaçkale ve Derbent kentlerinde dün düzenlenen silahlı saldırılar sonucu ölenlerin sayısının 20'ye çıktığını bildirdi.

20 ÖLÜ 46 YARALI

Belyayeva, Telegram kanalından, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde dün bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılara ilişkin şunları kaydetti:

"23 Haziran'da Mahaçkale ve Derbent kentlerinde düzenlenen terör eylemi sonucu 46 kişi yaralandı. Bunların arasında polis çalışanlar ve siviller bulunuyor. Yaralanan 7 kişinin durumu ağır. Yaralılara hastanelerde gerekli tıbbi müdahaleler yapılıyor. Maalesef, 20 kişi hayatını kaybetti. Bunların da arasında polis ve siviller bulunuyor."

SALDIRGANLARDAN 4'Ü ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırganları yakalamak için çalışmalar sürerken, Dağıstan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Gayana Garieva 4 saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurarak, “Kolluk kuvvetleri Mahaçkale'de şu ana kadar 4 saldırganı etkisiz hale getirdi” ifadelerini kullandı. Bölgede yer yer güvenlik güçleri ile saldırganlar arasında çatışmalar devam ediyor.

SALDIRGANLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflarda iki saldırgan görüntülendi.

POLİS ARACINA ATEŞ AÇILDI

Dağıstan'daki Sergokala köyünün merkezinde henüz kimliği belirlenemeyen saldırganlar, bir polis aracına ateş açtı. 

Dağıstan'da art arda düzenlenen saldırıların ardından bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alındı. Rusya İçişleri Bakanlığı, İnguşetya, Çeçenistan ve Kabardey Balkar'da da güvenlik önlemlerinin arttırıldığını duyurdu.

Rusya Soruşturma Komitesi saldırılarla ilgili soruşturmaların devam ettiğini, saldırılarla bağlantısı olduğu düşünülen kişilerin tespit edilmesi için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

BİR KİLİSEDE YAKLAŞIK 40 KİŞİ REHİN TUTULDU

Terör örgütü IŞİD tarafından yapıldığı iddia edilen saldırıya ilişkin sosyal medyaya yansıyan görüntülerde 40 kişinin teröristler tarafından bir kilisede esir alındığı iddia edildi.

Saldırının gerçekleştiği bölgede teröristler ile Rus güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların devam ettiği bildirilirken, sokaklarda ise ağır zırhlı araçların dolaştığı görüldü.

Saldırının, IŞİD sözcüsü tarafından yayınlanan son ses kaydında dünyanın her yerindeki terörstlerden Gazze'nin intikamı için Yahudilere saldırma çağrısı üzerine yapıldığı ve terör örgütü IŞİD'in ilerleyen saatlerde veya günlerde saldırıyı üstleneceği iddia edildi.

 

Çatışma sonrası sinagogda yangın çıkarken, itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Bölge yetkilileri ve soruşturma komitesi üyelerinin de yer aldığı bir ekip kriz masası oluşturdu.

'SAVAŞ EVİMİZE GELDİ'

Rusya Soruşturma Komitesi tarafından bölgeye uzmanlar gönderilirken, saldırganların kimliklerinin tespit edilerek yakalanmaları için bölgede çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Dağıstan Özerk Cumhuriyeti Başkanı Sergey Melikov, Telegram kanalından, Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde bir polis noktası, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bunun bir "terör saldırısı" olduğunu kaydeden Melikov, "Bunun arkasında kimin olduğunu ve bu saldırıları organize edenlerin neyi hedeflediklerini biliyoruz. Savaş evimize geldi." dedi.


Haber Kaynağı : 12punto

Rusya