Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Seçil Erzan ikinci kez hâkim karşısına çıkacak! Arda Turan ve Emre Belözoğlu da ifade verecek...

Türkiye’nin gündemine oturan ve kamuoyunda ‘Fatih Terim Fonu’ olarak adlandırılan dolandırıcılık davasında 216 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan yarın hakim karşısına çıkacak.

Seçil Erzan ikinci kez hâkim karşısına çıkacak! Arda Turan ve Emre Belözoğlu da ifade verecek...

Denizbank eksi şube müdürü Seçil Erzan’ın yüksek kâr vaadiyle ‘Fatih Terim Fonu’ adı altında futbol ve iş dünyasındaki birçok kişiden para topladığı dolandırıcılık davası gündemdeki yerini koruyor. 

18 kişiye yönelik “nitelikli dolandırıcılık” ve 12 kez “özel belgede sahtecilik” suçlarından toplam 66 yıldan 216 yıla kadar hapsi istenen Seçil Erzan, yarın (12 Ocak) ikinci kez hakim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hazırlanan 62 sayfalık iddianamede, müşteki olarak yer alan isimler arasında Emre Belözoğlu, Arda Turan, Selçuk İnan, Buse Terim Bahçekapılı ve eşi Volkan Bahçekapılı bulunuyor. İddianamede ayrıca, Erzan’ın 18 müştekiyi toplam 25 milyon 770 bin USD ve 7 milyon 384 bin TL dolandırdığı iddiası yer alıyor.

Hürriyet'in haberine göre; Duruşmada futbolcular Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Arda Turan’ın da arasında bulunduğu 7 kişi müşteki, 11 kişi ise tanık olarak dinlenecek. Hem Seçil Erzan’a hem de müşteki ve tanıklara kırık telefondan çıkan yazışmalar da sorulacak.

Davanın ilk duruşması 20 Kasım 2022’de gerçekleşti ve sanıklar savunmalarını yaptılar. İlk duruşmada mahkeme, Atilla Yörük ve Nazlı Can’ı yurtdışına çıkış yasağı koyarak tahliye etti, ancak Seçil Erzan ve Ali Yörük’ün tutukluluğu devam etti.

EMRE BELÖZOĞLU, ARDA TURAN İFADE VERECEK

Yarınki duruşmada ise Buse Terim Bahçekapılı, Bülent Çeviker, Emre Belözoğlu, İsmail İbrahim Çağlar, Arda Turan ve Selçuk İnan müşteki olarak ifade verecek. İlk duruşmada tanık olarak dinlenmesi kararlaştırılan Mert Zeydanlı’nın da müşteki olarak ifadesi alınacak.

ERZAN’IN ESKİ SEVGİLİSİ MAHKEMEDE TANIKLIK YAPACAK

Ayrıca, ilk duruşmada zorla getirilmesine karar verilen Semih Kaya, Tanın Yılmaz, Merve Yılmaz, Nur Erkasap, Mustafa Sefa, Candaş Gürol, Fırat Özdemir, Nilgün Arabacı, Gülsenal Bayramova, Oğuzhan Özerk ve Bülent Onat da tanık olarak ifade verecek. Erzan'ın eski sevgilisi Candaş Gürol da mahkemede tanıklık yapacak.


Haber Kaynağı : 12punto

Fatih Terim Fatih Terim Fonu Seçil Erzan