Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin kabulüne eşi Ayşe Ateş'ten ilk yorum

Silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş kabul edilen iddianameyle ilgili yorumda bulundu.

Sinan Ateş cinayeti iddianamesinin kabulüne eşi Ayşe Ateş'ten ilk yorum

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

İddianamede cinayetin azmettiricisi olarak yer alan şüphelilerden Tolgahan Demirbaş’ın, Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde komiser olarak görev yapan şüpheli Mustafa Ensar Aykal’dan Sinan Ateş’in adres, telefon, konum gibi kişisel bilgilerini alarak, saldırıyı gerçekleştiren Eray Özyağci’ye verdiği belirtildi.

AYŞE ATEŞ'TEN İLK YORUM

İddanamenin kabul edilmesinin ardından Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Baştan beri iddianamenin yetersiz olduğunu ve cinayetin siyasi ayaklarını ortaya çıkarmaktan uzak kaldığını söyleyen Ateş şu ifadeleri paylaştı:

"İddianame adı verilen içi boş kağıt parçasının kabul edildiğini büyük bir üzüntü içerisinde öğrenmiş bulunmaktayım. Çocuklarım bana "Babamızı polisler mi öldürdü" diye soruyor.

Ben onlara her defasında "Yok anneciğim, devletimizin polisleri bizi koruyor. Arkamızdan gizlice takip ediyorlar" diyorum ki devlete olan güvenlerini kaybetmesinler.

Fakat bugün bir kez daha gördüm ki devletimiz ne sağımızda ne solumuzda ne önümüzde ne de arkamızda. 

Bir kez daha ifade etmekte fayda var: Bedeli her ne olursa olsun hukuki mücadelemin siyasi çıkarlar sofrasına meze edilmesine izin vermeyeceğim. 

Başkalarının çocukları rahat uyusun diye benim çocuklarıma reva görülen gözyaşlarının, benim çocuklarımın elinden zalimce alınan çocukluk yıllarının, zehir edilen günlerinin hesabını yargı önünde tek tek soracağım. 

Bana ve benim çocuklarıma uyku haramsa bizim bugün bu durumda olmamıza sebep olan tek bir failin bile rahat uyku uyumasına müsaade etmeyeceğim."


Haber Kaynağı : 12punto

Ankara Emniyet Müdürlüğü Ayşe Ateş Cinayet Emniyet Müdürlüğü komiser İlişki Sinan Ateş

İlgili Haberler