Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
34,9385
Dolar
Arrow
32,5064
İngiliz Sterlini
Arrow
40,8451
Altın
Arrow
2441,0000
BIST
Arrow
10.087

TTB'den toplu taşımada maske çağrısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgın ile karşı karşıya kalınması üzerine toplu taşımada ücretsiz maske dağıtımı ve maske kullanımına teşvik gibi önlemler alınmasını istedi.

TTB'den toplu taşımada maske çağrısı

Türk Tabipleri Birliği (TTB), solunum yolu hastalıklarına bağlı olarak ciddi bir salgınla karşı karşıya kalındığını belirterek, 28 Aralık 2023 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile ulaşım kurumlarına birer yazı gönderdi. Yazıda, ücretsiz maske dağıtımı ve maske kullanımını teşvik etmek gibi önlemlerin alınması çağrısında bulunuldu.

Yazıda, toplum sağlığının öncelenmesi ve bilimsel önlemlerin alınması gerektiği vurgulanarak, salgınlarla mücadelenin toplumun ve kurumların katılımıyla yürütülmesinin önemine dikkat çekildi. Kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarının artabileceği uyarısı yapılarak, grip virüsü, COVID-19 (J1.N varyantı), Respiratuvar Sinsityal Virüs (RSV) ve mycoplasma pneumoniae gibi etkenlerin neden olduğu ciddi bir salgınla karşı karşıya olunduğu ifade edildi.

Yazıda, toplu taşıma araçlarında yapılacak basit düzenlemelerin toplum sağlığına olumlu etki sağlayabileceği ve ücretsiz maske dağıtımı ile maske kullanımını teşvik etmenin önemine vurgu yapıldı.



Haber Kaynağı : 12punto

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TTB toplu taşıma