Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8385
Dolar
Arrow
34,1542
İngiliz Sterlini
Arrow
44,9695
Altın
Arrow
2916,0000
BIST
Arrow
9.109
/gundem/video-kafes-operasyonunda-yeni-detaylar-usulsuz-krediyle-bankayi-12-milyon-zarara-ugratmislar-2010

Kafes Operasyonu’nda yeni detaylar! Usulsüz krediyle bankayı 12 milyon zarara uğratmışlar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı, 56 ilde 367 şüpheliye yönelik düzenlenen Kafes Operasyonu’nun İstanbul ayağında 22 kişi yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin usulsüz esnaf destek kredisi kullandırdığı belirtildi. Şüphelilerin bu işlem için kredi kullandıracakları kişilere geçmişe dönük vergi kaydı oluşturduğu öğrenildi. Şüpheliler arasında banka çalışanları olduğu da öğrenildi. Bankanın ise güncel kurla 12 milyon zarara uğratıldığı öne sürüldü.

Müslim SARIYAR /12punto.com.tr

Emniyet Genel Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, 56 ilin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Mali Şube Müdürlükleri “Kafes Operasyonu” düzenledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıkladığı operasyonlarda 367 şüphelinin yakalanması hedeflenirken, 150 şüpheli yakalandı. Operasyonun İstanbul ayağında, İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri önemli bir çalışmaya imza attı.

ESNAF DESTEK PAKETİ

Baskınla sonuçlanan sürecin, 6 Mart - 12 Haziran 2020 tarihleri arasındaki Covid-19 salgını kapsamında ‘Esnaf Destek Paketi' ile ilgili bir kamu bankasında yaşanan usulsüzlükle ilgili olduğu belirtildi. İddiaya göre, esnaf için 25 bin liralık kredi ve 25 bin liralık kredi kartı kullandırılmasıyla ilgili alınan karar sonrasında; bazı şüpheliler, usulsüzlüklerle, esnaf olmayan kişilerin de bu paketten yararlanmasını sağladı.

SAHTE VERGİ KAYDI

Polisin yaptığı çalışmayla belirlenen şüphelilerin, esnaf olmayan kişilere geçmişe dönük vergi kaydı oluşturduğu ve verdi mükellefi gibi gösterdiği anlaşıldı. Şüphelilerin vergi kaydı çıkaran kişileri esnaf olarak gösterdiği ve bankadan kredi almalarını sağladığı öğrenildi. Bu işlem için kredi alan kişilerin şüphelilere komisyon ödediği tespit edildi.

12 MİLYONLUK ZARAR

Araştırmalarda, şüphelilerin suç örgütü gibi hareket ettiği de belirlendi. Aralarında banka çalışanlarının da bulunduğu 22 şüpheli tespit edildi. Uğratılan zararın ise güncel kurla, 12 milyon lira olduğu öğrenildi.

17 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Polis ekiplerince sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda, 22 şüpheliden  17’si yakalandı. Şüphelilerin “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” ve “Banka veya Diğer Kredi Kurumlarınca Tahsis Edilmemesi Gereken Bir Kredinin Açılmasını Sağlamak” suçlarını işlem yapılacağı öğrenildi. Beş şüphelinin yakalanması için çalışma sürerken, şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği ifade edildi.


Haber Kaynağı : Müslim Sarıyar