Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
35,8790
Dolar
Arrow
32,9500
İngiliz Sterlini
Arrow
42,5402
Altın
Arrow
2506,0000
BIST
Arrow
10.891
/gundem/video-zamanin-adaleti-yayinda-halkbanktan-ayhan-bora-kaplana-550-milyon-tl-kredi-40455

Zamanın Adaleti yayında: Halkbank'tan Ayhan Bora Kaplan'a 550 milyon TL kredi

Av. Dr. Ruşen Gültekin, 'Zamanın Adaleti' programında Halkbank'ın Ayhan Bora Kaplan'ın şirketlerine kredi verdiği iddialarını değerlendirdi.

12punto yazarı Av. Dr. Ruşen Gültekin, 'Zamanın Adaleti' programına konuk oldu.

Gültekin, Halkbank'ın Ayhan Bora Kaplan'ın şirketlerine kredi verdiği iddilarını değerlendirdi.

 "Tek adam rejimi devlette boşluk yarattı"

Gazeteci Timur Soykan’ın halkbank’tan mafyaya 550 bin TL’lik kredi isimli haberine erişim engeli getirilmesi hakkında konuşan Gültekin, Timur Soykan’ın Halkbank’tan mafyaya 500 bin TL’lik Kredi yazısı hakkında “Sedat Peker’i toplum ifşalarıyla biliyor. 319 tane Halkbank benzeri olay açıkladı bu adam. Timur Soykan’ın içinde olduğu yazarlar grubu Duvar diye bir kitap yazdılar, ve Sedat Peker’in bu ifşalarını ve iddialarını yazıya geçirdiler. Biz kitap okuyan bir toplum değiliz. 2018’den bu yana tek adam rejimi dediğimiz rejim, yani yargının, yasamanın ve yürütmenin tek elde toplanması aslında devlette büyük bir boşluk yarattı” dedi.

 "Mafya devlete çöktü"

Gültekin, Dün AKP Parti  Fethullah Gülen cemaatiyle hareket etmedi mi? Şimdi oradan doğan boşluğu demokrasiyle, insan haklarıyla, ceza hukukunun kurallarıyla mı doldurdular? Hayır, o boşluğu mafya aldı. Mafya devlete çöktü kardeşim, bundan dolayı ben sana örnekler vereyim, Timur Soykan’ın, Murat Ağırel’in , Barış Pehlivan’ın, Barış Terkoğlu’nun bugün kulaklarını çınlatalım. Çünkü biz de onlardan öğrenebiliyoruz. Allah onlardan razı olsun. Bu ülkede bir Cumhuriyet Savcısı Adana’da, bir uyuşturucu çetesi kurup, uyuşturucu baronu olup, polislerle birlikte Urfa’dan başlayıp, Antalya’dan, Konya’ya kadar uzanan bir çete kurmadı mı?  Uyuşturucu baronu bir cumhuriyet savcısı, çete üyeler kim? Polis memurları arkadaşlar bunlar devletin görevlileri. Bir başkası Anadolu Adliyesi’nde çıkmadı mı kardeşim?  Ben İran ajanlarıyla anlaşma yapıp, bir çeteyle birlikte bir araya gelip İran muhaliflerini burada yakalatırken, yakalanmadı mı o Cumhuriyet Savcısı. Binlerce dolarlık rüşvet almadı mı?" Şeklinde konuştu. 

Haber Kaynağı : 12punto