Gavurdağı salatası nasıl yapılır?
Gavurdağı salatası, ince küp şeklinde kıyılmış salata malzemelerine nar ekşisi ve ceviz eklenerek yapılan bir salata türüdür. Ağırlıklı olarak Gaziantep ve çevresinde tüketilmektedir. Peki, gavurdağı salatası nasıl hazırlanır? İşte pratik tarifi...
Gavurdağı salatası özellikle et yemeklerinin yanına servis edilen, suyuna ekmek banarak keyfi çıkarılan bir salata çeşididir.
Her bir malzemesi sağlık için faydalı olan gavurdağ salatası, aynı zamanda vitamin ve mineral açısından da zengin bir yapıya sahiptir.
GAVURDAĞI SALATASI MALZEMELER
- 2 adet salatalık
- 1 adet kuru soğan
- 5 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 demet taze maydanoz
- 1 tk sumak
- 2 tutam kuru nane
- 2 yk nar ekşisi
- 2 avuç ceviz içi
- 3 yk nar taneleri
- 3 yk zeytinyağı
- Tuz
GAVURDAĞI TARİFİ
- Tüm malzemeleri iyice yıkayıp kurulayın ardından küp küp doğrayın.
- Maydanoz ve naneyi ince ince kıyın, baharatlarla birlikte harmanlayın.
- Ceviz, nar ve nar ekşisi hariç tüm malzemeyi birleştirip güzelce harmanladıktan sonra salata kaselerine porsiyonlayın.
- Kaselerinizdeki salatanın üzerini ceviz, nar ve nar ekşisi ile süsleyin.
Haber Kaynağı : 12punto
İlgili Haberler
Çok Okunanlar
BEDAŞ 21 Kasım'da İstanbul'da elektrik kesintisi yaşanacak mahalleleri açıkladı
A101 21 Kasım 2024 Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı!
Hasan Arat'tan Fenerbahçe'ye Rafa Silva'lı 'Talisca' yanıtı
21 Kasım 2024 burç yorumları
Fatih Altaylı'dan Acun Ilıcalı ve yasa dışı bahis yorumu
21 Kasım Perşembe maç programı: Bugün maç var mı, hangi maçlar var, saat kaçta?
Ebru Baki Sözcü'den ayrıldı mı?
UEFA Uluslar Ligi'nde Türkiye'nin rakibi kim olacak? Play-off maçı ne zaman?
Atatürk için 21 Kasım 1938'de yapılan resmi cenaze töreninin fotoğrafları
Onur ve Semih arasında MasterChef'te kavga! Yeni fragmanda olay anları